Aslinda bu bir gece onceden yapilmasi gerekiyorki iyice soguyup kivama gelsin. Ama o gun içerisinde yapacaksaniz 4-5 saat buzdolabinda bekletmeniz gerekiyor. En azindan erkenden yapin :)
Tabani için;
200g burçak biskuvi ( Fransa'da spéculoos biskuvi kullaniliyor)
60g erimis margarin
200g burçak biskuvi ( Fransa'da spéculoos biskuvi kullaniliyor)
60g erimis margarin
Le bavarois aux fraises:
2 kutu crème liquide entière (soguk)
70g pudra sekeri
2 kutu crème liquide entière (soguk)
70g pudra sekeri
6 g jélatin (1 tatli kasigi agar agar yosun jelatini)
200g çilek
200g çilek
çilek jolesi için;
200g de coulis de fraises
30g toz seker
Yarim limon suyu
1 çay kasigi jélatin (agar agar yosun jelatini)
200g de coulis de fraises
30g toz seker
Yarim limon suyu
1 çay kasigi jélatin (agar agar yosun jelatini)
Bunu e-leclerc'de gormustum |
Benim kullandigim yosun jelatini bu:
http://eboutique.cuistoshop.com Bu siteden alabilir isteyen. Guvenlidir.
Biskuvileri iyice kirip ( gerekirse robottan geçirin ) uzerine erimis margarini dokun. Karistirip kelepçeli kalibiniza elinizi bastirarak yerlestirin. Sonra buzdolabina koyun.
Bavyeranin Hazirlanmasi:
crème liquide entière pudra sekeri ile krem santi kivamina gelinceye kadar bayagi bir çirpin ( uzun suruyor malesef ) sonra buzdolabina koyun.
Ocaga kuçuk bir tencere koyun, yikayip minik minik dogradiginiz çilekleri tencereye koyun, içine 1 tatli kasifi toz jelatini, 1 yemek kasigi toz sekeri ekleyip pisirin ve sonra robottan geçirerek parçalayin.ilimaya birakin.
ilidiktan sonra buzdolabindaki kremaya ekleyin ve karistirin. Kelepçeli kalibinizdaki biskuvilerin uzerine dokun. Tekrar buzdolabina koyun.
Jölesini hazirlanmasi:
Kalan Diger 200g çilegi, yarim limon suyu ve 1 Yemek kasigi toz sekerle blendirdan geçiirin ve kuçuk bir tavaya koyun. Uzerine 1 çay kasigi kadar toz jelatini koyun ve pisirin. Neredeyse soguk olan bir kivama gelince buzdolabindaki bavyeranin uerine dokun. Kolay çıkarılması için, çıkarmadan önce Bavyera etrafında bir bıçakla kenarlarini geçin.
saadetcigim ellerine saglik mutlaka denemem lazim bunu....
YanıtlaSilemine ;)
Tesekkur ederim emine abla :)
YanıtlaSilay harika olmus bayılıyorum cheesecake e ama hep ya jöle var ya jelatin onlarda şüpheli gıdalar olduğu için yapamıyorum:(
YanıtlaSilcanim dikkat ettiysen bende yosun jelatini kullaniyorum. insallah sende bulabilirsin. Agar agar ismiyle satiliyor.
YanıtlaSil