Aslinda bu bir gece onceden yapilmasi gerekiyorki iyice soguyup kivama gelsin. Ama o gun içerisinde yapacaksaniz 4-5 saat buzdolabinda bekletmeniz gerekiyor. En azindan erkenden yapin :)
Tabani için;
200g burçak biskuvi ( Fransa'da spéculoos biskuvi kullaniliyor)
60g erimis margarin
200g burçak biskuvi ( Fransa'da spéculoos biskuvi kullaniliyor)
60g erimis margarin
Le bavarois aux fraises:
2 kutu crème liquide entière (soguk)
70g pudra sekeri
2 kutu crème liquide entière (soguk)
70g pudra sekeri
6 g jélatin (1 tatli kasigi agar agar yosun jelatini)
200g çilek
200g çilek
çilek jolesi için;
200g de coulis de fraises
30g toz seker
Yarim limon suyu
1 çay kasigi jélatin (agar agar yosun jelatini)
200g de coulis de fraises
30g toz seker
Yarim limon suyu
1 çay kasigi jélatin (agar agar yosun jelatini)
Bunu e-leclerc'de gormustum |
Benim kullandigim yosun jelatini bu:
http://eboutique.cuistoshop.com Bu siteden alabilir isteyen. Guvenlidir.
Biskuvileri iyice kirip ( gerekirse robottan geçirin ) uzerine erimis margarini dokun. Karistirip kelepçeli kalibiniza elinizi bastirarak yerlestirin. Sonra buzdolabina koyun.
Bavyeranin Hazirlanmasi:
crème liquide entière pudra sekeri ile krem santi kivamina gelinceye kadar bayagi bir çirpin ( uzun suruyor malesef ) sonra buzdolabina koyun.
Ocaga kuçuk bir tencere koyun, yikayip minik minik dogradiginiz çilekleri tencereye koyun, içine 1 tatli kasifi toz jelatini, 1 yemek kasigi toz sekeri ekleyip pisirin ve sonra robottan geçirerek parçalayin.ilimaya birakin.
ilidiktan sonra buzdolabindaki kremaya ekleyin ve karistirin. Kelepçeli kalibinizdaki biskuvilerin uzerine dokun. Tekrar buzdolabina koyun.
Jölesini hazirlanmasi:
Kalan Diger 200g çilegi, yarim limon suyu ve 1 Yemek kasigi toz sekerle blendirdan geçiirin ve kuçuk bir tavaya koyun. Uzerine 1 çay kasigi kadar toz jelatini koyun ve pisirin. Neredeyse soguk olan bir kivama gelince buzdolabindaki bavyeranin uerine dokun. Kolay çıkarılması için, çıkarmadan önce Bavyera etrafında bir bıçakla kenarlarini geçin.
4 Comments
saadetcigim ellerine saglik mutlaka denemem lazim bunu....
RépondreSupprimeremine ;)
Tesekkur ederim emine abla :)
RépondreSupprimeray harika olmus bayılıyorum cheesecake e ama hep ya jöle var ya jelatin onlarda şüpheli gıdalar olduğu için yapamıyorum:(
RépondreSupprimercanim dikkat ettiysen bende yosun jelatini kullaniyorum. insallah sende bulabilirsin. Agar agar ismiyle satiliyor.
RépondreSupprimerYorumlarinizi direk yazabilirsiniz.