Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
· 1 kutu çilek
Krema için:
· çilekli krem santi
· 1 bardak soguk süt
Pandispanya Yapılışı
· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Soguduktan sonra kekinizi ikiye bolun hazirladiginiz krem santinin yarisini uzerine surup çilekleri dograyin ( ben muzda eklemistim, varsa koyabilirsiniz )
Diger kekide uzerine kapatip kalan krem santiyi surun ve çileklerle susleyin
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.