En çok denemek istedigim pastalardan biriydi bu, ama seklini nasil yaparim neyle yaparim diye dusunurken izledigim videolardan ve arastirdigim kaynaklara gerekli olan malzemeler zaten bende mevcutmus, buna çok sevindim :) burdan aldigim malzemelerin içinde
Simdi tarife geçelim:
Klasik pandispanya tarifimizi yapiyoruz
Kakaolu Pandispanya Tarifi: (16 cm lik kelepçeli kalip için)
Malzemeler:
8 orta boy yumurta ( kabartma tozu kullanmiyoruz, yumurtanin beyazi kekimizi kabartiyor) ayrica kek yumurta kokmuyor endiselenmeyin)
2 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi su
3 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya
Yapilisi:
Firininizi 175° ye ayarlayin isinmaya baslasin. Keki pisireceginiz kalibini hafifçe yaglayip unlayin yada yagli kagit serin. Kakao ve unu bir kabin içine bir kaç kez eleyin (hava kabarcigi kalmasin)
Yumurtalarin aklarini ve sarilarini ayirip, aklarini cam yada metal bir kabta sekerin yarisi ile hacmi üç katina çikana kadar çirpin. Mikseri kaldirdiginizda dusmeyecek sekilde olacak. Baska bir kabta yumurtalarin sarisi kalan toz seker ile rengi açilana kadar iyice çirpin, 3 yemek kasigi suyu ve vanilyayi ekleyin tekrar çirpin. Elediginiz kakao ve unu da ekleyin karistirin.Yumurtanin beyazini sarisina ekleyip tahta kasikla alttan uste dogru yavasça birbirine karistirin. Homojen bir karisim elde edin yumurtalarin beyazini söndurmemeye gayret edin. Hazirladigimiz hamuru kaliba dokup sicak firina surun. Ilk yarim saat firinin kapagini hiç açmayin. Daha sonra kurdan testi yaparak pismisse firindan çikarin ve sogutun.
- Daha sonra keki ikiye yada uçe bolun. Ben dorde boldum bu pasta için kalindan inceye dogru.
- Içine 2 paket krem santiyi 1,5 bardak sut ile hazirlayip uçe bolup 3 farkli renk elde ediyoruz.
- Keklerimi sut ile islatmayi unutmayin kasik yardimi ile hafifçe.
- Dondurulmus frambuaz paketini aldim ve buzu çozulunce tane tane koydum keklerin arasina.
- Renk için pembe gida boyasini çok az, az, ve çok koyarak elde ettim renkleri. Toz gida boyasi kullandim.
- Resimlerdende goruldugu gibi once en alttan baslaniyor gul yapmaya sonra yukari dogru devam ediliyor yani içindeki kremalarin sirasida boyle oluyor.
Bu videolarda nasil yapildigi gosteriliyor. Wilton marka 1M duy kullaniyor. Amerikalilarin kullandigi krema Buttercream icing. Daha sert ve kivami koyu oluyor. bu yuzden çok guzel tutuyor. Fransizlarin kullandigida "Glaçage" deniliyor. Evde hazirlaniyor. Degisik tarfiler var fakat ben tutturamadim neden bilmiyorum. Ama eger tarifi olan varsa benimle paylasirsa çok sevinirim :)
1M duy ( douille )
Arkadasim seymanin guzel bebegi rumeysa'yi gormeye gittigimiz için kesme kismini onun odasinda yaptik. Afiyetle yedik :)
çok çok güzel görünüyor ayrıca anlatım için çok teşekkürler
YanıtlaSilMeraba uzun zamandır takipçinim ben de Fransa'da. oturuyorum acaba kefir yerine geçicek içeceği. Nerden bulabilirim yardımcı olursan sevinirim
YanıtlaSilaman allahim bu ne güzel bir pasta :) ellerine saglik
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
sagol guzellik :)
SilVAYYY süper teknik her hangi bir pastayı böyle süsleybliriz :)
YanıtlaSilEvet canim susleyebiliriz tabiki :)
SilPasta çok güzel görünüyor eline saglık yardımın için teşekkür ederim dediğin siteyi ben de takip ediyorum sormak istediğim şuydu her yere baktım ama light olanını bulamadım Carrefour Auchan baktım başka yerlere bakıcam teşekkür ederim
YanıtlaSilEllerine sağlık,nefis bir pasta olmuş..çok şık ,özel günlere özel olmuş..sevgiler..
YanıtlaSiltesekkurler nursen :)
SilUmarım rahatsızlık vermiyorum Savıgny-LeTemple 77176 Hakkını helal et olurmu sevgilerimle
YanıtlaSilAA estagfirullah canim ne demek seve seve cevaplarim sorularini :)
SilInternet'ten araştırdım bıze uzak gını duruyor Melun de var ama uzak acaba yağlı olanını nasıl hafıfletebılırım ben 1.lıstedeyım
YanıtlaSilya hafifletme nasil olur bilmiyorumda yani baska marka bulabilirsin. Auchan marka bile var %0 olan yogurt yada o içecekler. onlarin yogurdunu alip koyu ayran seklinde yapip kefir niyetine kullanabilirsin.
Silhttp://auchandirect.fr/produits-laitiers,-%C5%93ufs/yaourts,-desserts/all%C3%A9g%C3%A9s,-bien-%C3%AAtre/id0/623 burdan kendi posta kodunu yazip bakabilirsin canim.
Canım yine çok güzel bir pasta yapmışsın ..Harika gözüküyor yemelik değil seyirlik ! nasıl kıyıp kestiniz onuuu :)) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilkestik valla aysegulum :) sagol canim
Siligte gördüğümde bayılmıştım bende denemek istiyorum kesinlikle :)
YanıtlaSildene canim çok kolay :)
SilCok guzel olmus canim eline saglik olsun.
YanıtlaSilMasallah.
Tesekkurler canim sagol
SilEllerine saglık renk uyumu harika olmuş..bende bu pastadan denemiştim mavi renk gıdaboyası kullanmıştım. Kremşanti olarak carte d'or markayı kullanmıştım kıvam olarak bu pasta için birebirdi. Yağlı ve dağılmayın bir yapısı olmuştu seninde aklında olsun dedim :))
YanıtlaSilo markayi burda bulamamki ben ama :(
YanıtlaSilOncelikle pastan harika gorunuyor canim,ellerine saglik olsun.
YanıtlaSilYeni temanda çok guzel olmus gule gule kullan :)
sevgiler...
Şahane güller. dekor anlatım çok güzel.
YanıtlaSilTam özel günlere uyan bir pasta olmuş, süper...
Ellerine sağlık, sevgiler.
Eline sağlık pasta harika olmuş...
YanıtlaSilcanım arasına sadece krem şantimi koyuyorsun.
YanıtlaSilaysun dondurucudaan çikip buzu çozulmus frambuazda koydum canim. resimlerde var ya orda.
Silbu arada çok çok güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSiltesekkurler canim sagol
SilEllerinize sağlık, çok başarılı bir tarif.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor
YanıtlaSil