Tabani için; ( Tercume için Hafif Tatlar'a tesekkurler )
Tereyagi ve sekeri krema kivamina gelinceye kadar çirpin. içine elenmis un ve kakaoyu da ekleyin. Karistirmaya devam edin. Ama çok da fazla çirpmayin. Buzdolabinda tutabilirsiniz. Kullanmadan önce yarim saat önce buzdolabindan çikarmaniz lazim. Ucunu azicik kestiginiz bir torbaya kakaolu karisimi doldurun. Yagli kagidin üzerine, serit seklinde sıkın. illa serit seklinde sıkmanız gerekmez; istediginiz sekilde sikabilirsiniz. isiniz bittiginde buzdolabina kaldirin.
- 115 gram yumusak tereyagi
- 115 gram elenmis pudra sekeri
- 3-4 adet oda sicakliginda yumurta beyazi
- 115 gram elenmis beyaz un
- 10 gram kakao
- 115 gram elenmis pudra sekeri
- 3-4 adet oda sicakliginda yumurta beyazi
- 115 gram elenmis beyaz un
- 10 gram kakao
Tereyagi ve sekeri krema kivamina gelinceye kadar çirpin. içine elenmis un ve kakaoyu da ekleyin. Karistirmaya devam edin. Ama çok da fazla çirpmayin. Buzdolabinda tutabilirsiniz. Kullanmadan önce yarim saat önce buzdolabindan çikarmaniz lazim. Ucunu azicik kestiginiz bir torbaya kakaolu karisimi doldurun. Yagli kagidin üzerine, serit seklinde sıkın. illa serit seklinde sıkmanız gerekmez; istediginiz sekilde sikabilirsiniz. isiniz bittiginde buzdolabina kaldirin.
Kekin beyaz kismi için malzemeler:
- 115 gram badem unu
- 85 gram pudra sekeri
- 30 gram beyaz un
- 4 yumurta
- 1 yumurta sarisi
- 3 yumurta beyazi
- 30 gram toz seker
- 30 gram eritilmis tereyagi
- 85 gram pudra sekeri
- 30 gram beyaz un
- 4 yumurta
- 1 yumurta sarisi
- 3 yumurta beyazi
- 30 gram toz seker
- 30 gram eritilmis tereyagi
Kaba, badem ununu, pudra sekeri, unu ve 2 yumurtayi koyup çirpmaya baslayin. (Bu arada, tarifi hamur yogurucu ile yapiyor.) iyice karistirdiktan sonra, kalan iki yumurta ve bir yumurta sarisini da ekleyip karistirin ve bir kenara birakin. Diger bir tarafta, yumurta beyazlarini kar halini alincaya kadar çirpin, içine toz sekeri ekleyerek çirpmaya devam edin. Karisimi, biraz önce yaptiginiz yumurtali karisimin üzerine dökün. Erimis tereyagini da ekleyin. Tahta kasikla, kar haline gelmis yumurta beyazlarini söndürmemeye çalisarak, karisimi iyice harmanlayin.
Buzdolabinda duran yagli kagidin üzerine kek hamurunu dökün. 6-8 dakika boyunca, 230 derece firinda, kek kahverengilesmeye baslayana kadar pisirin. Firindan çikarin, birkaç dakika ilinmasini saglayin. Ardindan yagli kagittan siyirin. Kagitttan siyirmadan önce, 1 haftaya kadar buzdolabinda tutabilirsiniz. Hatta derin dondurucuda 1 ay bile tutabilirsiniz.
Le bavarois au café:
2 kutu crème liquide entière (soguk) ( soguk sivi krema)
2 yk toz seker
2 kutu crème liquide entière (soguk) ( soguk sivi krema)
2 yk toz seker
1 tatli kasigi jélatin (1 tatli kasigi agar agar yosun jelatini)
2 yemek kasigi kadar Nescafe
2 yemek kasigi kadar Nescafe
Bavyeranin Hazirlanmasi:
Crème liquide entière pudra sekeri ile krem santi kivamina gelinceye kadar bayagi bir çirpin ( uzun suruyor malesef ) sonra buzdolabina koyun.
Ocaga kuçuk bir tava koyun, içine 2 yemek kasigi toz sekeri ekleyip pisirin. Karamel rengi alana kadar bekleyin. Rengi degismeye baslayinca 1 tatli kasifi toz jelatini ve 2 yemek kasigi nescafeyi ekleyin az daha pisirip ocagin altini kapatin sogumaya birakin.
Soguduktan sonra buzdolabindaki kremaya ekleyin ve karistirin.
Kelepçeli kalibiniza, pisirdiginiz keki kalin kemer seklinde kesip iç kismina koyun.Taban kisminada kalan kekin yuvarlak olarak kesip koyun. ve Kremali karisimi ustune bosaltin buz dolabina kaldirin.
Kakaolu sos icin;
. 1 yk kakao
. 1 su bardagi sut
. 1 yk toz seker
. 2 yk nisasta
Sosu pisirip sogutun ve buz dolabindaki kremanin userine dokun. Tekrar buz dolabina koyun 4-5 saat bekletin.
harika birşeye benziyor canım bu ellerine sağlık
YanıtlaSiltesekkur ederim :)
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor.Mutlaka deniyeceğim.Sevgilerimle;
YanıtlaSiltavsiyem kuplarda deneyin :) dilimlerken dagiliyor
YanıtlaSilbende Fransadanim :) iki gurbet gelini oluyoruz
YanıtlaSiltesaduf buldum blogunu ,guzel tarifin var ozellikle bunu denicem ellerinize saglik
ayricada tanismakta isterim :)
Cok sevindimmm, benim gibi gurbettekilerle karsilasmak cok guzel :)
YanıtlaSilElinize sağlık tarifler çok hoşuma gitti artı takip edceğim sizi sevgiler...
YanıtlaSilbir tatli canavari olarak, yayinladiginiz tum pastalara ve tatlilara bayildim. hepsi cok lezzetli gorunuyor. ellerinize saglik.
YanıtlaSil