MALZEMELER:
Yarim kg. ince bulgur
yarim demet taze soğan,
yarim demet maydanoz
Yarim demet marul
Yarim demet marul
Bi kaç dal taze nane (yoksa kuru nane)
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
yarim su bardağı zeytinyagi
2 yemek kasigi nar ekşisi
yarim su bardağı zeytinyagi
2 yemek kasigi nar ekşisi
Yarım çay bardağı limon suyu
karabiber
kırmızıbiber
tuz
Bulguru, biraz sıcak su ile ıslatılarak agzini kapatip şişmeye bırakın. Şişen bulgura, salça, nar ekşisi, yağ, tuz, baharatları ekleyip karıştırın. Üstüne küçük küçük doğranmış, soğan, nane, maydanozu koyup karıştırın. Servis yapin.
karabiber
kırmızıbiber
tuz
Bulguru, biraz sıcak su ile ıslatılarak agzini kapatip şişmeye bırakın. Şişen bulgura, salça, nar ekşisi, yağ, tuz, baharatları ekleyip karıştırın. Üstüne küçük küçük doğranmış, soğan, nane, maydanozu koyup karıştırın. Servis yapin.
0 Comments
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.