24.02.2019

ikea seconde vie ikea nin ürün toplama hizmeti

Tasinirken arkadaslarimdan ogrendigim yeni bir bilgiyi bloguma aktarmayi unutmusum. Bence çok faydali bir bilgi bu. ismi;
ikea seconde vie






Turkçe olarak ve turkiye sayfasinda soyle geçiyor; 



resme tiklayarak siteye ulasabilirsiniz

Simdi detaylara geçecek olursam eger web sitesindeki yazdigi gibi eski ikea marka mobilya yada esyanizi size kendi belirledigi bir  ucret  karsisinda geri aliyor. Boylece siz eski esyanizdan kurtulmus oluyor ve ustune birde para aliyorsunuz. Ikea'nin  bunun için belli sartlari var ama her ulkeye gore degisiyor diye tahmin ediyorum.  Soyleki;
Fransa sitesinde devis gibi formulaire dolduruyorsunuz yasadiginiz sehri seçerek ve esyanizin fotograflarini cekiyorsunuz kirik, boyasi eskimis vs tum yerlerini ve genel gorunumunu. Daha sonra size cevap gonderiyorlar su su fiyata aliriz diye (fransa'da bu sekilde) 

siz bu gelen cevaptaki maili çikti alip, kimliginiz yada oturum karti ve ikea familly kartiniz ile urunu goturuyorsunuz. Onlar inceleyip  alip almayacaklarina karar verip bilgi veriyorlar. 

ikea hijyen ve guvenlik sebepleri ile bazi urunlerini geri almayi kabul etmiyor; bunlar zaten site de yaziyor:

Quels meubles sont repris ?
La plupart des articles vendus chez IKEA et appartenant aux catégories meubles de rangement, cuisine, salon, tables, assises, et bureaux.
Uniquement les meubles seuls : commodes, tables, chaises, buffets, bureaux, bibliothèques, armoires, meubles à chaussures, canapés et fauteuils.
Sont exclus du service : combinaisons type PAX (dressings), METOD (cuisines), BESTÅ (rangements salon), lits, matelas et sommiers, canapés convertibles, électroménager, plans de travail, accessoires de décoration (vaisselle, luminaires et textiles), articles Bonne Trouvaille ainsi que tous les produits de l'univers Enfant, pour des raisons de sécurité. Volià pourquoi.

resme tiklayarak siteye ulasabilirsiniz


önemli ! Esyalarinizin degerinden bazen çok dusuk fiyata geri alabiliyor ikea, bunun yerine ikinci el sitelerde satmak daha kârli olabiliyor. Bu sebeple once ikinci el sitelerde satmanizi tavsiye ederim. 
 Benim ornek  mailimi  buraya ekliyorum:









Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search