Bu tarif inanilmaz lezzetli ve aylarca agzi kapakli karanlik bir dolapta saklanabilir ( tabi kalirsa 😅)
çokta vaktinizi almiyor (tepsi tepsi yapmayacaksaniz tabi)
malzemeler:
2 paket tereyagi (oda isisinda olacak, parmaginizi batirinca içine batacak sekilde yani, buzdolabindan çiktiysa mikrodalgada 5-10 saniye isitin)
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
7 bardak un
2 - 3 su bardagi file badem
2-3 su bardagi kirik badem
ustune dokmek için 1 paket pudra sekeri ( artik geriye kadar kaldiysa :) )
yapilisi
Önce firini 170-180 dereceye getirip isinmasi için açin.
Sonra firin tepsisine yagli kagit serin ve bademleri koyun.
Kontrollu sekilde, arada firinin kapagini açarak karistirin tahta kasikla ve kavrulmasini saglayin.
Rengi donunce kavrulmustur, cama yakin bir yere koyun sogusun.
(kabartma tozu ve vanilyanin agzini açin)
Tereyagi ve pudra sekerini yogurun elinizde yada makinede,
içine kabartma tozu ve vanilyayi ekleyin,
7 bardak unu azar azar ekleyip yogurmaya devam edin, hepsini birden dokmeyin kontrollu olsun ( sonra aaa yetmiyor bu un diyoruz 😂 )
içine sogumus olan bademleri ekleyin yogurmaya devam edin.
Hamur kivama gelince ( ne çok sert ne çok yumusak ) silpat varsa ustunde açin uçte birini yada iki yagli kagit arasinda açin yada unlu tezgahta.
bu asamada biraz buzdolabinda 20 dk falan bekeltebilirsiniz kolay açilmasi için ben sabirsiz oldugumdan hiç bekleyemedim.
Sonra merdane ile açin ama ben açamadim elimle duzledim vallahi en son çunku merdaneye yapisiyor bir zaman sonra. su bardagi ile keserek ay seklini verin yagli kagit serili olan tepsiye dizin ve pembelesinceye kadar pisirin.
pistikten sonra ilimasini bekleyin ilik olunca (soguga yakin) pudra sekrine bulayin.
Bu tariften 3-4 çikiyor, kurabiye kutulari yada hava almayacak bir kutuda yada saklama kabinda 5 ay falan saklayabilirsiniz. Hani bazilarinizin su tupperware lari falan varya oda olur.
Saklamak için pudra sekerine bulamayin nemlendiriyor.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.