Yumusacik miss gibi tirnak pide tarifiiii
Ramazana 14 gun kala denedigim iyi oldu. Yaparim iftara insallah Allah saglik verirse.
2 adet orta boy pide icin:
4,5 su bardagi un (500 gr)
375 ml soguk su ( 2 su bardagindzn az eksik)
Yarim yemek kasigi tuz (7 gr)
12 gr yas maya( yarim yemek kasigi kadar)
1 yumurta
Susam ve corekotu. . . .
.
.
Unu havuz yapip ortasina soguk suyu ilave ediyoruz ve hamuru yogurmaya basliyoruz 5 dk.
Hamur civik olmali biraz. Daha sonra tuzu ekleyip tekrar yoguruyoruz. En son mayayi ekleyip tekrar yogurup cok sert cokta civik olmayan hamuru kabarmaya birakyoruz 30 dk.
Sonra hamuru ikiye bolup her hamuru katlaya katlaya, hava kabarciklarini cok söndürmeden top haline getirip yuvarlar bezeler yapiyoruz.
Bezeleri de 40 dk ustu temiz bezle ortup bekletiyoruz.
Daha sonra firin 250 dereceye getirip istiyoruz ve hamurlardan birini yagli kagit serilmis tepsiye aliyoruz.
Elimizde hafif bastira bastira acip parmak uclarimizla sekil veriyoruz.
Yumurtayi cirparak pidenin ustune suruyoruz. Susamlayip firina suruyoruz. Ben yine buharlama yontemi ile buharladim (firina su kabi koydum isiya dayanikli) tavsiye ederim. 15 dk da pisiyor.
Kizarinca firindan cikarttigimiz pidenin ustune nemli bez koyun. Ayni islemi digerine de yapip tek tek pisirin. Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.