12.04.2020

Donuts (beignets) tarifi


Malzemeler:

ilk asama
2 paket kuru Maya (20gr toz maya)
50 gr ilik su
1 tatli kasigi seker
------------------------
ikinci asama
750 gr un
120 gr seker (10 yemek kasigi)
1 pk vanilya
1 tatli kasigi tuz
-----------------------
uçuncu asama
300 ml ilik sut ( 2 su bardagi sut)
75 gr yumusak tereyagi
2 adet yumurta
------------------------
Suslemek için

çikolata
yada toz seker
yada hazir pakette çikolata glazur


Hazirlanisi:

2 paket kuru Maya, 50 gr ilik su, 1 tatli kasigi seker birlestirip 10 dk bekletiyoruz.

Baska bir kapta 750 gr un, 120 gr seker, 1 pk vanilya, 1 tatli kasigi tuzu birlestirip, ilk asamadaki kabaran mayamizida katiyoruz.

mayali suyla unlu karisimi karistirip hamuru yoguruyoruz.

300 ml ilik süt, 75 gr yumusak tereyagi , 2 yumurta ekleyip yogurmaya devam ediyoruz. 

 Hamur biraz civik oluyor elinize yapisabiliyor endise etmeyin zaten oyle olmasi gerek. Ama çok çok civiksa çok az daha un eklebilirsiniz. Hamuru bir saat bekletiyoruz mayalanmasi için.


Mayalanan hamuru tezgaha  açip  yuvarlak bir kalip yada bardakla sekil verin ortasinida sise kapagi gibi kuçuk birseyle delin. Aynen boyle tezgahin uzerinde bir saat daha bekletin hamuru.

Fotograftaki gibi kabaran hamuru orta ayardaki sicak yagda ( ama çok kizgin olmasin yoksa yanar ) kizartin.

Kizardiktan sonra çikolatanizi benmari usulu eritip donutlari batirin, yada toz sekere bulayin,yada hazir glazuru eritip dokun nasil arzu ederseniz :)








Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search