Malzemeler:
ilk asama
2 paket kuru Maya (20gr toz maya)
50 gr ilik su
1 tatli kasigi seker
------------------------ikinci asama
750 gr un
120 gr seker (10 yemek kasigi)
1 pk vanilya
1 tatli kasigi tuz
-----------------------
uçuncu asama
300 ml ilik sut ( 2 su bardagi sut)
75 gr yumusak tereyagi
2 adet yumurta
------------------------
Suslemek için
çikolata
yada toz seker
yada hazir pakette çikolata glazur
Hazirlanisi:
2 paket kuru Maya, 50 gr ilik su, 1 tatli kasigi seker birlestirip 10 dk bekletiyoruz.
mayali suyla unlu karisimi karistirip hamuru yoguruyoruz.
300 ml ilik süt, 75 gr yumusak tereyagi , 2 yumurta ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.
Hamur biraz civik oluyor elinize yapisabiliyor endise etmeyin zaten oyle olmasi gerek. Ama çok çok civiksa çok az daha un eklebilirsiniz. Hamuru bir saat bekletiyoruz mayalanmasi için.
Mayalanan hamuru tezgaha açip yuvarlak bir kalip yada bardakla sekil verin ortasinida sise kapagi gibi kuçuk birseyle delin. Aynen boyle tezgahin uzerinde bir saat daha bekletin hamuru.
Fotograftaki gibi kabaran hamuru orta ayardaki sicak yagda ( ama çok kizgin olmasin yoksa yanar ) kizartin.
Kizardiktan sonra çikolatanizi benmari usulu eritip donutlari batirin, yada toz sekere bulayin,yada hazir glazuru eritip dokun nasil arzu ederseniz :)
Fotograftaki gibi kabaran hamuru orta ayardaki sicak yagda ( ama çok kizgin olmasin yoksa yanar ) kizartin.
Kizardiktan sonra çikolatanizi benmari usulu eritip donutlari batirin, yada toz sekere bulayin,yada hazir glazuru eritip dokun nasil arzu ederseniz :)
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.