Ev usulu doner eti ile iskender kebabi yaptim 😊
Turk marketten aldigim hazir adana kebabi kiymasinin icine(500gr) ;
.
.
.
Eger hazir kiyma kiyma karisimi kullanilmayacaksa 500 gr dana dös kiyma, baharatlar ve tuz.
.
2 çorba kasigi yogurt
2 çorba kasigi süt
1 soganin suyu
.
.
Bunlari karistirip bir kapta yagli kagida sariyoruz ve 1 gece dondurucuda bekletiyoruz.
Daha sonra dondurucudan cikartip 5-10 dk bekletip ince ince kalin bir bicakla kesiyoruz. (Benim solingen bicagim buyukten daha iyi kesti😂) En yanmaz ve onceden yuksek ateste isittiginiz tavanizda etleri onlu arkali pisiriyoruz.
.
.
Onceden yaptigimiz pideleri dograyip ustune tereyagli ve baharatli pisirdigimiz domates sosunu dokup donerleri koyup tekrar soslayip afiyetlz yiyoruz 😁✌🏻 Cok zahmetli ama degiyor. 😂
#iskenderkebap #evdedöneryapımı #evdedonertarifi #donertarifi
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.