Tarihe not: 22.03.2020 Korona virusu yuzunden sokaga cikma yasagi var, bugun 5. Gun. Evde ilk defa dandik firinimla ekmek yaptim ve guzel oldu 😊
Tarifini isteyenler icin ekliyorum.
Malzemeler 3 ekmek için:
Ceyrek paket yaş maya (10g kadar)
1,5 su bardagi ılık su (250 mi),
1.5 tatlı kaşığı tuz
4 -5 su bardagi un
Hazırlanışı:
Su, maya ve tuzu bir kaba koyun ustune 1 bardak un koyup karistirin.
Sonra 3 su bardagi unlari azar azar tekrar ekleyin, yoğurun elinizle ve hamuru hafif unlu tezgaha koyup birkaç kere yuvarlayın.
Tekrar hamur kabına alıp üstü kapalı 1 saate yakin mayalanmasini bekleyin.
Hamur yumuşak olmali, biraz ele yapışıyor, sakın fazla un eklemeyin.
Mayalanan hamuru sonra tekrar hafif unlu tezgaha alıp camasir katlar gibi acip katlayin ve bunu çok bastırmadan yapın icindeli baloncuklu havalar sönmesin.
Hamuru üç eşit parçaya bölün.
Her birini elinizle çok bastırmadan sekil verin.
Yanlara doğru yuvarlayarak tepsinizin büküklüğünde uzatın 20-25 derece isitilmis ilik firinda Yada mutfak tezgahinda 30dk mayalanmayalandirin.
Bu arada küçük bir fırın kabına su koyup ve firini 230 dereceye alt üst ayar pervanesiz isitin.
Mayasi gelen hamurlara su surun fircayla, Varsa temiz jiletle bicakla kesikler atin ve hafifce unlayin.
Hamurlarinizi onceden isitilmis firinda 30dk kadar pişirin. Afiyet olsun.
#ekmektarifi #baguettefaitmaison #baguette #ekmek
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.