10.04.2020

Fransiz baget ekmegi


Tarihe not: 22.03.2020 Korona virusu yuzunden sokaga cikma yasagi var, bugun 5. Gun. Evde ilk defa dandik firinimla ekmek yaptim ve guzel oldu 😊

Tarifini isteyenler icin ekliyorum.

Malzemeler 3 ekmek için: 
Ceyrek paket yaş maya (10g kadar)
1,5 su bardagi  ılık su (250 mi), 
1.5 tatlı kaşığı tuz 
4 -5 su bardagi un  


Hazırlanışı: 


Su, maya ve  tuzu bir kaba koyun ustune 1 bardak un koyup karistirin.

Sonra 3 su bardagi unlari azar azar tekrar ekleyin,  yoğurun elinizle ve  hamuru hafif unlu tezgaha koyup birkaç kere yuvarlayın. 

Tekrar hamur kabına alıp üstü kapalı 1 saate yakin mayalanmasini bekleyin.

  Hamur yumuşak olmali, biraz ele yapışıyor, sakın fazla un eklemeyin. 


 Mayalanan hamuru sonra tekrar hafif unlu tezgaha alıp camasir katlar gibi acip katlayin ve bunu çok bastırmadan yapın icindeli baloncuklu havalar sönmesin. 

Hamuru üç eşit parçaya bölün. 
 Her birini elinizle çok bastırmadan sekil verin. 
Yanlara doğru yuvarlayarak tepsinizin büküklüğünde uzatın 20-25 derece isitilmis ilik firinda Yada mutfak tezgahinda  30dk mayalanmayalandirin.

Bu arada küçük bir fırın kabına su koyup ve firini 230 dereceye alt üst ayar pervanesiz isitin. 

Mayasi gelen hamurlara su surun fircayla, Varsa temiz jiletle  bicakla kesikler atin ve hafifce unlayin.  

Hamurlarinizi onceden isitilmis firinda 30dk kadar pişirin.  Afiyet olsun.


 #ekmektarifi #baguettefaitmaison #baguette #ekmek 







Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search