Orjinal Turkiye pastane pogcasi
.
.
Malzemeler:
🥯5 tatli kasigi toz seker
🥯2,5 tatlı kasigi tuz
🥯yarim paket yas maya (25 gr)
🥯2 yumurta
🥯yarim kg un (500 gr)
🥯250 tereyag (arka kisminda yag orani minimum %80 olmali)
🥯125 ml su
.
.⚠️not: tereyagi su orani az yag orani cok olmali. Arka kisminda %80-82 yazmali minimum.⚠️
.
.‼️Eger elinizdeki tereyag oyle degilse tereyagini bir tavada eritip sonrz buzdolabinin normal kisminda sogutup yaginsa altinda kalan suyu dökün. O zaman hal gercek tereyagini elde etmis olacaksiniz‼️
.
Yapilisi:
.
💠Firini 40 dereceye ayarlayalim mayalandirmak icin.
💠1 yumurtanin sarisini ayiralim ustune surmek icin.
💠karistirma kabina yumusak tereyagini, yumurtalari, tuz ve sekeri katip karistirin.
💠Daha sonra un maya ve suyu ekleyin tekrar karistirip yogurun. ⚠️Bu asamasa hamuru cok yogurmayin malzemeler birbirine guzelce karissin yeter. Ele yapisan bir hamur olacak fazla un katmayin⚠️
💠 hamuru bir 10 dk dinlendirin.
💠dinlenen hamuru unladiginiz tezgahta parcalara ayirarak yuvarlayin sekil verin ve yagli kagit koydugunuz tepsiye aralikli dizin.
💠uzerine azcik sivi yagla cirptigimiz yumurta sarisini surun ve catalla cizikler atin.
💠40 derecede fansiz isittigimiz firinda 30 dk mayalandirmaya birakin.
💠kabaran hamur tepsisini cikarip firini 180 dereceye ayarlayin ve sicak firinda 16 dk pisirin pogcalarinizi.
💠firindan cikinca hafif nemli bez ortup terletme yontemi yapabilirsiniz ama ben yapmadim oyle bile yumusacikti.Fransali Gelin.
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.