12.04.2020

Orjinal Pastane Pogacasi






Orjinal Turkiye pastane pogcasi
.
.
Malzemeler:
🥯5 tatli kasigi toz seker
🥯2,5 tatlı kasigi tuz
🥯yarim paket yas maya (25 gr)
🥯2 yumurta
🥯yarim kg un (500 gr)
🥯250 tereyag (arka kisminda yag orani minimum %80 olmali) 
🥯125 ml su
.
.⚠️not: tereyagi su orani az yag orani cok olmali. Arka kisminda %80-82 yazmali minimum.⚠️
.
.‼️Eger elinizdeki tereyag oyle degilse tereyagini bir tavada eritip sonrz buzdolabinin normal kisminda sogutup yaginsa altinda kalan suyu dökün. O zaman hal gercek tereyagini elde etmis olacaksiniz‼️



.

Yapilisi:
.
💠Firini 40 dereceye ayarlayalim mayalandirmak icin.
💠1 yumurtanin sarisini ayiralim ustune surmek icin.
💠karistirma kabina yumusak tereyagini, yumurtalari, tuz ve sekeri katip karistirin.
💠Daha sonra un maya ve suyu ekleyin tekrar karistirip yogurun. ⚠️Bu asamasa hamuru cok yogurmayin malzemeler birbirine guzelce karissin yeter. Ele yapisan bir hamur olacak fazla un katmayin⚠️
💠 hamuru bir 10 dk dinlendirin.
💠dinlenen hamuru unladiginiz tezgahta parcalara ayirarak yuvarlayin sekil verin ve yagli kagit koydugunuz tepsiye aralikli dizin.
💠uzerine azcik sivi yagla cirptigimiz yumurta sarisini surun ve catalla cizikler atin.
💠40 derecede fansiz isittigimiz firinda 30 dk mayalandirmaya birakin.
💠kabaran hamur tepsisini cikarip firini 180 dereceye ayarlayin ve sicak firinda 16 dk pisirin pogcalarinizi.
💠firindan cikinca hafif nemli bez ortup terletme yontemi yapabilirsiniz ama ben yapmadim oyle bile yumusacikti.Fransali Gelin. 











Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search