Osmaniye-Adana mutfaginin en sevdigim yemeklerinden biri nefis tarhana corbasidir. Yapmasi zahmetli olan bu corba tam bir şifa deposudur.
Malzemeler (6 kisilik icin)
1 tabak kadar tarhana
1 iri diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sivi yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatli kaşığı nane
Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı :
Tarhanaları tencereye koyun ve uzerine dort parmak geçecek kadar su dökün. Ocağın altını yakıp tarhanaları yirmi dakika kadar kaynatın. Rengi açılıp parçalanmaya başladığında blendırdan geçirin.
Sarımsağı sarımsak dövücüde iyice ezin icine yarim su bardagi su ekleyin.
Ayrı bir tavada sıvı yağını kızdırıp salcaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin. Naneyi ekleyin, ezilmis sarimsagı suyu ile beraber ekleyin. Biraz tavada kaynatıp çorba tenceresine aktarın. İçine tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip corba tenceresini bir taşım kaymatın. Ve çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.