Kullanılacak malzeme:
- 2 yumurta,
- 1,5 su bardağı yoğurt,
- 1,5 su bardağı tozşeker,
- 1 kahve fincanı kakao,
- 2-2,5 su bardağı un,
- 125 gr margarin,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu.
Yapılışı:
Yumurta ve şeker porselen bir kâsede krema kivamina gelinceye kadar çırpılır. Bu karışıma, yogurt , vanilya eritilmiş margarin ve kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Bu karışımdan 1 çay bardağı üzerini süslemek için ayrılır. Kalan hamura kabartma tozu ve un ilave edilerek karıştırılır. Sonra yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır. Orta ısılı fırında(170°) 40 dakika pişirilir. Kek piştikten sonra ayrılan 1 bardak karışım kekin üzerine bir spatulayla yayılır. Söndürülmüş firinda 3-4 dakika bekletilerek çıkarılır. Servis tabağına alınıp soğumaya bırakılır. Istenirse üzerine bolca hindistancevizi serpilerek servis yapılır.
NOT: Ben uzerine kuvertur çikolata ve sut kremasi ile ganaj yapip doktum. Orjinal tarifte un koymadan önceki halinden biraz alıp üzerine dökülüyor
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.