ilk once korktum ganajla olur mu diye ama oldu.
yapilisi kolay gibi gorunuyor ama ugrastiriyor.
Malzemeler:
2 paket beyaz kuvertür çikolata yada renkli kuvertür çikolata (400 gr)
100 gr sıvı krema ( %30 yağ oranlı )
çikolata boyasi (yoksa jel gıda boyası yada toz gıda boyası)
çikolatalı kek
3 kaşık kadar nutella yada çokokrem
1 yemek kaşığı krem santi
varsa kakao yağı ( ganaji akışkan yapmak için)
Hazırlanışı:
Beyaz kuvertür çikolatayı benmari usulu eritiyorsunuz. Kremayı bir kaseye koyup içine gıda boyasını ekliyorusunuz ve karıştıyorsunuz. Renkli kremayı çikolataya karıştırıp koyu kıvam bir ganaj elde ediyorusunuz. Bu aşamada ganaj donmasi için koyu olması gerek ama kekimizi çikolataya batirinca çubuktan duşebiliyor bu sebeple 1 yemek kaşığı çikolata yağı eklememiz gerekiyor. Ganajı daha cıvık yapsak bu seferde donmuyor.
Not: Ganaj yapmak zorunda degilsiniz aslinda sadece bolca siyah kuvertur çikolata eritip keklerinizi ona da batırabilirisiniz ama ısırdığınızda çıtır çıtır olur ganajın yumusaklığını vermez bu da tercih meselesi tabiki.
Keki istersendiniz normal yagli bir kek pişirin isterseniz hazır alın. Keki ufalayıp derin bir kaseye içine 3 kaşık kadar nutella yada çokokrem ve 1 yemek kaşığı kadar kremşanti ekledim, yuvarlayınca dağılmayacak kıvamda olacak.
Kekleri yuvarlayip yagli kagida dizin.
Fransa'da helal olan marka sunu buldum aldim ;
NOT: Eğer ganajınız koyulasmışsa mıkrodalga fırında yada benmari usulu hafif ılıtmanızı tavsiye ederim. daha sonra kekleri dikkatlice tamamen çikolataya batırıp yağlı kağıda geri koyun.
İsterseniz delikli süzgeciniz varsa ona da takabilirsiniz. sonra tekrar buzdolabına koyuyorsunuz iyice donunca cake pops'larınız hazir :)
via Instagram http://ift.tt/1VBofQ8
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.