11.04.2011

Muzlu aglayan pasta













Malzemeler


· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
· 3 yk kakao

. 2 muz





Krema için:
· creme fraiche liquide
· 1 yemek kasigi toz seker
. 2 paket creme fix

Kakaolu sos icin

. 1 yk kakao

. 1 su bardagi sut
. 1 yk toz seker
. 2 yk nisasta
Kakaolu kekin Yapılışı

· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri  birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Sogumaya birakin.  Muzlari dilimleyip kekin uzerinr dizin. Hazirladiginiz Kremayi muzlarin uzerine surun. Dolaba kaldirin. Kakaolu sosu pisirin ve sogutun. İlik olunca dolaptaki pastanizin uzerine dokup tekrar dolaba kaldirin. İstediginiz zaman servis yapin.

0 Degerli yorum:

Yorum Gönder