Kosusturma ve davetlerle gecen guzel bir ramazan geciriyoruz cok sukur. Mercimek diye kandirdigim balkabagi corbam gayet sevildi ;)
Tarifine gelince:
1 kg kusbasi dogranmış balkabagi
1 adet yemeklik dogranmis soğan
1 adet minik doğranmis havuç
1 adet minik doğranmis patates
5 kaşık siviyag
3 adet defneyapragi
8 bardak kaynamis su
tuz ,karabiber,
Yarim paket Sut kremasi
Sogani,patatesi ve havucu yağda soteleyelin.Kabaklari ve defne yapraginida koyup 5-10 dakika daha karıştırarak kavurun.
Kaynamis suyu,tuz ve baharatları da ekleyip 30-35 dakika yumusayincaya kadar pisirin. Kabaklarda pisincr defne yapraklarını içinden alıp el blendirindan gecirin. Süt kremasını ekleyip 5-10 dk daha kaynatin. Ocagin altini kapatip servis yapin. Afiyet olsun
Fransiz marketten aldigim minik kabak ( iki tane kullandim ) |
ellerine sağlık.çok nefis görünüyor.hiç yemedim..tadını merak ettim..ilk fırsatta yapmak isterim.selamlar...
YanıtlaSilben oglum küçükken yapıyordum gayet güzel yiyiyordu.ama artık pek yüz vermiyor.ellerine saglık.
YanıtlaSil