Geçen sene ramazanda misafirlerim için bir patates çorbasi yapmistim.Cok begenmislerdi. Tesekkurler yemek gunlugum.




Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 lt kaynar su 
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı margarin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Üzerine:
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı margarin

Yapılışı :
  1. Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur. 
  2. 2 çorba kasigi un ilave edilir ve kavurmaya evam edilir.
  3. Tencereye sıcak su ilave edilir. tavuk bulyonlarda ezilerek katilir.
  4. Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  5. Tencerenin içindekiler blendirdan  geçirilir.
  6. Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
  7. Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.