Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 lt kaynar su
- 1 adet tavuk bulyon
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı margarin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz
Üzerine:
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :
- Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- 2 çorba kasigi un ilave edilir ve kavurmaya evam edilir.
- Tencereye sıcak su ilave edilir. tavuk bulyonlarda ezilerek katilir.
- Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Tencerenin içindekiler blendirdan geçirilir.
- Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
- Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.
Böyle değişik tadlardan korkuyorum :)Misafirsiz bir günümde deneyip tadına bakmam lazım :)
YanıtlaSil