3 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyaği
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatli kasigi şeker
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg dolmalik biber
isterseniz dolmalik fistik
2 su bardağı kaynamış su
1 tane domates
hazırlanması:
3 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Sonra sırasıyla kuru nane, karabiber, tarçın, şeker ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Diğer tarafta dolmalik biberleri yikayip temizleyin ve biçakla birkaç çizik atin (delin). Hazirladiginiz harci biberlere doldurun tencereye dizin bir tane domatesi minik minik kesip biberlere kapak yapin. Ustune bir tabak yerlestirin ve kaynamis suyu dokun. 1 yemek kasigi kadar zeytinyagini gezdirin ve kapagini kapatip pirinçler ve biber yumusayana kadar pisirin. Servis yapin...
Yazın vazgeçilmez yemeklerinden birisi değilmi canım...Çok severim bende..Sen domates kullanmıyorsun galiba ben bolca domates rondoda çekip kullanırım.. Eline sağlık nefis gözüküyor..
YanıtlaSilBenimde çok sevdiğim bir yaz sebzesi. Şimdiden iplere dizip kurutmaya başladım Kışa hazırlık:)))
YanıtlaSilBunu sık sık yaparım. Kızım ve eşim çok seviyorlar. Yanına buz gibi sarımsaklı cacıkta ne güzel yakışır:))) Ben de içine domates salçası ve domates koyarım. Bu şekilde denemek isterim.
Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
zeytinyağlılara bayılırım çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilCook severim zeytinyaglilari, ve özellikle biber dolmasini.Ellerine saglik canim ;)
YanıtlaSil