3.03.2016

Almanca Pandispanya Tarifi




Gordugum en guzel pandispanya tarifine rastlamis durumdayim. Cokmeyen pandispanya diye buna derim ben :)
Bir defa yaptim ve çok memnun kaldim, bundan sonra bu tarifi azaltip yada çogaltarak yapacagim.

Orjinal tarif soyle:



Bu da Turkçesi:

6 yumurta

200 gr seker (1,5 su bardağı şeker)

100 gr un (3/4 su bardağı un )

100 gr nisasta (3/4 su bardağı nişasta )

(kakaolu kek icin) 25 gr kakaolu puding toz halinde (sekersiz olan) yada (1/4 su bardağı kakao)


(acik renkli kek icin) 25 gr vanilyali puding toz halinde (sekersiz olan) yada (iki kuçuk paket vanilya)

1 cay kasigi kabartma tozu ( ben yarim paket kullaniyorum)


Yapilisi:

Yumurtalarin sarisini beyazindan ayirin. Yumurta beyazini kar haline gelene kadar cirpin. Sekeri azar azar ilave edin. pürüzsüz olsun, yumurta sarisini ekleyin. Un+nisasta+kakaolu veya vanilyali puding+kabartma tozunu karistirin. Eleyerek yumurtali karisima ilave edin. Dikkatlice cirpmadan alt üst ederek karistirin. Yagli kagit serili kek kalibina dökün. Üzerini spatula ile düzeltin. 200 derecelik firinda 30 dakika pisir.

Not: 200 derece firin bana fazla geldi benim firinim için bu yuzden ben 175° de pisirdim. Yumurtanin beyazina 1 yemek kasigi seker ekleyip oyle kabartiyorum. kalanini yumurtanin sarisina ekliyorum. Toz malzemeleri yumurtanin sari olanina ekliyorum ve kar halindeki beyazdan azar azar katip hafifçe karistiriyorum. Ayrica bu tarifte 26 cm için demis ama 6 yumurtayi 22 cm civari kalipta daha yuksek kabariyor 3-4 kat çikiyor. 



2 yorum:

  1. Merhaba saadet Hanim bende denemek istiyorum bu tarifi en son yumurta sarisina butun toz malzemzleri katiyoruz sonra yumurta beyazini mi ekliyoruz bu karisima dogrumu anlamisim

    YanıtlaSil
  2. Unlu karisimi sariya iyice yedirdkkten sonra bir koyulasma oluyor cirpma teli donmemeye basliyor. Iste o koyulasma baslayinca yumurta beyazindan azar azar ekleyip sarisina koyiyorum deval ediyorum katistirmaya

    YanıtlaSil