Reçelli Kurabiye, Reçelli hindistan cevizi toplari

 




 Selamlar, bu kurabiye her bayramda gorumcemin yaptigi ve onunda arkadasi emine abladan aldigi ve aslinda Hatice yengesinin onlar çocukken yaptigi meshur harika lezzetli bir kurabiye imis 😅. Arap arkadasimdan bunun bir cezayir tarifi oldugunu ogrendim bugun) 😄 Esimde benden yapmami isteyince hemen yaptim ve tabikii unutmamak için hoop bloguma :) 


250 gr tereyag
1,5 su bardagi pudra sekeri
150 ml sivi yag
3 yumurta
100 gr misir nisastasi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un

suslemek için

250 gr hindistan cevizi
1 kuçuk kavanoz kayisi yada çilek reçeli

Yapilisi:
Firini 180 derecede pervaneli isitin. 
Kulak memesi kivaminda ele yapismayan bir hamur yogurun.
Yuvarlak minik sekil verin ve 180 derecede ustu hafif pembelesinceye kadar yaklasik  15 dk pisirin.
Diledigin aromadaki reçeli ocakta bi tavada isitin, pürüzsüz hale gelince pisen kurabiyeleri reçele ardindan hindistan cevizine batirin. 
Afiyet olsun...












3 Comments

  1. Tebrikler. Yıllar önce bloğuma waffle tarifime yorum yazmıştınız.O vesileyle bloğunuzu görmüştüm.. Şimdi tevafuk tekrar yorumunuzu görünce baktım. Dil sınavını geçmiş üstelik bir de pastacılık diplomasını almışsınız çok sevindim 🙋🏼‍♀️

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Merhaba, tesekkur ederim yorumunuz icin. Evet aradan baya zaman gecti. Cok sukur basardim mutluyum ☺️

      Supprimer
  2. Tebrikler. Yıllar önce bloğuma waffle tarifime yorum yazmıştınız.O vesileyle bloğunuzu görmüştüm.. Şimdi tevafuk tekrar yorumunuzu görünce baktım. Dil sınavını geçmiş üstelik bir de pastacılık diplomasını almışsınız çok sevindim 🙋🏼‍♀️

    RépondreSupprimer

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.