22.04.2016

Ganaj nasil yapilir?


Ganaj veya Ganaş (Fransizca: ganache), pasta, kek, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan bir kremadır.
Ganajın yapımında kullanılan temel malzemeler kuvertur çikolata ve süt kremasıdır. Krema önce kaynama noktasinda ısıtılır ve çikolata üzerine dökülür ama asla pisirilmez. İkisi yumuşak kıvama gelinceye kadar karıştırılır kivami ayarlanir.




Ganaji  üç farkli sekilde kullanabiliriz; 





1)  Şeker hamurlu pastalarda, pastayi kaplamak için ve seker hamurunu pastaya yapistirmak için kullanilan ganaj:

beyaz çikolata 600 gr. için 200ml sütkremasi
bitter çikolata  400 gr. için 200ml sütkremasi


Krema bir tencere ye konur ve isitin, kaynatmayin. Cikolatalari parca layip kremanin icerisine koyun.  Sonra kasikla iyice karistirin. Tum çikolata iyice eriyince oda isisinda  5-6 saat soguk bir yerde sertlesmesi icin bekletin. Nutella kivamina geldiginde ganajiniz hazir olur.








2) Pasta aralarina surulen ganaj:

300 gr. sütlü cikolata için 200ml sütkremasi
400 gr.beyaz cikolata için 200ml sütkremasi
200 gr.bitter cikolata için 200ml sütkremasi

Krema bir tencere ye konur ve isitin, kaynatmayin. Cikolatalari parca layip kremanin icerisine koyun.  Sonra kasikla iyice karistirin ve bilendirden gecirin.  1-2 saat soguk bir yerde sertlesmesi icn bekleyin ve yine mixer ile cirpilir.  Cok cirpmamaya özen göstermeli yagi cikabilir ve ganajiniz bozulabilir.


 



3)  Pastanın üzerine dökülen çok sertleşmeyen yumuşak ganaj.

300 gr. Bitter çikolata için 200ml sütkreması
400 gr. beyaz çikolata için 200ml sütkreması

Ayni ilk tarifedeki gibi yapilir. Tek farki; daha akiskanken iyice sogumadan pastanin altina izgara konarak pastanin basindan asagiya dökülür. Pasta nin üzerindeki cikolata donduktan sonra istenirse 2. bir kat daha dökülebilir. Izgara sayesinde fazladan akip giden cikolata alt daki daha genis bir kap da toplanir..



Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search