Amerikalilarin her zamanki gibi buttercream yada frosting kullaniyorlar yani tereyagi ve pudra sekeri karisimi krema. Ayrica kekleri kalin ve yagli yumusak bir kek oluyor ama Turk damak tadina uymadigi için ben o sekilde degil normal pandispanya ve krem santi ( crème fraiche ) ile yaptim. Dls kaplamasini ise ganaj kullandim.
Once pastayi tamamen kirmizi seker hamuru ile kaplayip sonra videodaki gibi yapraklari ekledim. yapraklarin sarkmamasi için hamuru biraz kalin açmaniz ve yapistirdiktan sonra birseylerle desteklemeniz gerekiyor sonra hemen kuruyor zaten.
Pandispanya tarifim burada tik tik krema tarifini de itediginiz kremayi kullanabilirsiniz. Ama dis cevresine ganaj ile çerceve yapmayi unutmayin. sonra kremayi koyun.
Ganaj tarifim ise burada tik tik
çerçeveli hali |
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.