Pandispanya Malzemeleri:
-4 fincan un
-4 fincan toz seker
-4 adet yumurta
-2 y.kasığı sıvı yağ
-3 y.kasığı sıcak su
-kabartma tozu-vanilya
-1 s.bardagi yogurt
kreması için:
-creme fraiche (sise) 500 ml
-2 cay bardağı pudra sekeri
-creme fix
Arasina:
-muz
-mandalina vs
Suslemek için:
-visne receli suyu
Keki hazirlamak icin 4 yumurtanin sarisini ayri cam kaba koyup ayir,beyazi ayri cam kaba koyup iki fincan toz seker eklenip kar haline getirilir. Kalan iki fincan toz seker ve 2 yemek kasigi sicak su yumurtanin sarilarina eklenip krema haline getirilir. Kalan malzemelerde buna eklenip en son kar haline gelen yumurtanin beyazi eklenir ve tahta kasikla karistirilir.175 dereceli ilik firina kekimiz koyulur.daha sonra krema hazirlanir. Once creme fraiche cam bir kaseye koyup 30 sn pudra sekeri ile mikserde cirpilir daha sonra iki paket creme fix eklenir ve cirpmaya devam edilir.koyu kivama gelince bir kismi ayrilir ve istenirse kakao eklenir. Mandalinalarin kabuklari soyulup muzlar dogranir. Daha sonra istenildigi gibi pasta hazirlanir.
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.