Malzemeler:
1 paket ucgen seklinde hazir yufka
1 kucuk sogan
5-6 tane haslanmis buyuk patates (patatesli olacaksa)
Yarim kilodan az kiyma (kiymali olacaksa)
Tuz
Sut
Karabiber
Kirmizi toz biber
1 yemej kasigi sivi yag (harci pisirmek icin)
Kizartmak icin yag
Yapilisi
Sivi yag ile sogani kavurun. Kiyma yada haslanip ezilmis patatesi sogana ekleyip baharatlarinida ekleyin kavurun.
Yufkalari cok az sutle islatin ve hazirladiginiz harci Yufkanin genis yerine koyun. Kenarlarini kivirip sarin. Kisik atesteki Kizgin yagda kizartin. Yufkanij kucuk Ucunun acilmamasi icin sut yada suyla yapistirin.
6.02.2011
Author Bio
Merhaba,
Ben Saadet, 39 yaşında 2 çocuk annesi, eskiden anaokulu yardimci Ogretmeni şimdilerde Butik Pasta tasarimcisiyim :)
2008'de Fransa'ya evlenerek geldim ve burda edindiğim bilgileri, tecrübeleri benim gibi Fransa'ya yeni gelenler ve ev hanımları için paylastigim 2009'da yazmaya basladigim blogumda paylaşıyorum. Youtube'a da ara sıra video ekliyorum. Sevgiler
You Might Also Like
blogunuzda güzel şeyler var.takip etmeye calışacam inşallah yanlız senden bir ricam var.sigara böreyinin adını kaval börek,parmak böerk gibi.veya sen daha güzel birşey koyabılırsın yeterki sigara olmasın.olur dimi.ALLAH'A.emanet ol.görüşelim inşallah.
YanıtlaSilTesekkur ederim yorumunuz icin. Bu sekil borek boyle tanindigi icin bu isimdedir. Benim isim degistirmem cok etkili olmaz cunku herkes boyle taniyor. Sanirim sizde oyle aratip buluyorsunuz.
YanıtlaSilTavsiyeniz icin tesekkurler. Sizde Allah'a emanet olun