23.02.2011

Firinda Patlican Kebabi


Yarim kg kıyma
1 soğan
kimyon,karabiber,tuz
galeta unu yada robottan gecirilmis bayat sert ekmek
4 -5 adet patlıcan
2 adet domates
Birkac Yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Arzuya gore baharatlar


Öncelikle köfteler hazırlanır.Kıyma,soğan,baharatlar,galeta unundan oluşan köfte harcı iyice yoğrulup top köfteler yapılır.Patlıcanlar iki parmak kalınlığında dilimlenir,tuz ilave edilmiş suda 15 dk bekletilir. Çöp şişlere bir dilim patlıcan,bir köfte olacak şekilde dizilir.Tepsiye yerleştirilir.Üzerine domates dilimleri ve yeşil biber konur.1 yemek kaşığı salça,zeytinyağı,baharat ve suyla hazırlanan sos üzerine gezdirilir.Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 45 dk civari pişirilir. Firininbayari pervaneli ve alttan pismeli olsun. Pismeye yakin ust kismida acin.







3 yorum:

  1. Blogunuzun tanıtımı için, bir sayfa ayırdım. Blog çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim. blog adresimi degistirdim

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir tarife benziyor umarım lezzetli olur.

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search