23.02.2011
Yarim kg kıyma
1 soğan
kimyon,karabiber,tuz
galeta unu yada robottan gecirilmis bayat sert ekmek
4 -5 adet patlıcan
2 adet domates
Birkac Yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Arzuya gore baharatlar
Öncelikle köfteler hazırlanır.Kıyma,soğan,baharatlar,galeta unundan oluşan köfte harcı iyice yoğrulup top köfteler yapılır.Patlıcanlar iki parmak kalınlığında dilimlenir,tuz ilave edilmiş suda 15 dk bekletilir. Çöp şişlere bir dilim patlıcan,bir köfte olacak şekilde dizilir.Tepsiye yerleştirilir.Üzerine domates dilimleri ve yeşil biber konur.1 yemek kaşığı salça,zeytinyağı,baharat ve suyla hazırlanan sos üzerine gezdirilir.Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 45 dk civari pişirilir. Firininbayari pervaneli ve alttan pismeli olsun. Pismeye yakin ust kismida acin.
Author Bio
Merhaba,
Ben Saadet, 39 yaşında 2 çocuk annesi, eskiden anaokulu yardimci Ogretmeni şimdilerde Butik Pasta tasarimcisiyim :)
2008'de Fransa'ya evlenerek geldim ve burda edindiğim bilgileri, tecrübeleri benim gibi Fransa'ya yeni gelenler ve ev hanımları için paylastigim 2009'da yazmaya basladigim blogumda paylaşıyorum. Youtube'a da ara sıra video ekliyorum. Sevgiler
You Might Also Like
Blogunuzun tanıtımı için, bir sayfa ayırdım. Blog çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
YanıtlaSiltesekkur ederim. blog adresimi degistirdim
YanıtlaSilÇok güzel bir tarife benziyor umarım lezzetli olur.
YanıtlaSil