Malzemeler:
4 iri boy patates
2 kutu sivi krema
Tuz
Karabiber
Kasar peyniri (hazir rendelenmis paket ALMAYİN) ben gazi marka kullaniyorum
1 yemek kasigi sivi yag
Yapilisi;
Patatesler soyulup uzunlamasina dorde bolunur. İnce ince dogranir (resime bakin). Kasar peynir rendelenir. Cukur tepsi yada borcama sivi yagi dokun. Ustune sirayla alttan yukariya
patates-
kasar peyniri-
tuz-
karabiberi koyun,
ayni sirayi tekrar yapin. Cok kasar peynir koymayin soguyunca sakiz gibi oluyor. Daha sonra 2 kutu sivi kremayi bosaltin ve 175 dereceki ilik firina surun. Patatesler ezilmeye baslayinca firini kapatin. Pistikten sonra hala sulu gorunebilir ama 10 dk dinlendikten sonra krema cekiliyor ve koyulasiyor. Firini ayariniz varsa eger sadece alytan ve pervaneli pisirin yoksa ustu hemen yaniyor.
18.02.2011
Author Bio
Merhaba,
Ben Saadet, 39 yaşında 2 çocuk annesi, eskiden anaokulu yardimci Ogretmeni şimdilerde Butik Pasta tasarimcisiyim :)
2008'de Fransa'ya evlenerek geldim ve burda edindiğim bilgileri, tecrübeleri benim gibi Fransa'ya yeni gelenler ve ev hanımları için paylastigim 2009'da yazmaya basladigim blogumda paylaşıyorum. Youtube'a da ara sıra video ekliyorum. Sevgiler
You Might Also Like
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.