Bugun güllaç tatlimizi kizimla yaptikkk 😄 cok guzel oldu.


Güllaç tarifi

Malzemeler:

  • 1 paket gullaç (10 yaprak)
  • 1,5 lt sut
  • 2,5 su bardagi seker
  • 1 paket vanilya
  • Ceviz, findik yada antep fistigi evde ne varsa


Yapilisi:

Sutu kaynatin seker ve vanilya ile sonra ilimaya birakin. 
O ilirken gullac yapraklarini 4 e bolun. 3 tam yaprak kadar ust uste dizin, duz taraflari borcamin kenarlarina gelsin. 
3-4 kepce ilik sut dokun sonra  aralarina fistik koyun, 
tekrar 4 tam yaprak kadar dizin tekrar sut dokun ve tekrar fistik serpin, 
son kez yine ayni islemi yapin yapraklar birince dinlenmeye birakin. 
Sut cok oldu sanmayin yapraklar tum sutu cekiyor. 
1-2 saat sonra servise hazir. Afiyet olsun.