Bugun güllaç tatlimizi kizimla yaptikkk 😄 cok guzel oldu.
Güllaç tarifi
Malzemeler:
- 1 paket gullaç (10 yaprak)
- 1,5 lt sut
- 2,5 su bardagi seker
- 1 paket vanilya
- Ceviz, findik yada antep fistigi evde ne varsa
Yapilisi:
Sutu kaynatin seker ve vanilya ile sonra ilimaya birakin.
O ilirken gullac yapraklarini 4 e bolun. 3 tam yaprak kadar ust uste dizin, duz taraflari borcamin kenarlarina gelsin.
3-4 kepce ilik sut dokun sonra aralarina fistik koyun,
tekrar 4 tam yaprak kadar dizin tekrar sut dokun ve tekrar fistik serpin,
son kez yine ayni islemi yapin yapraklar birince dinlenmeye birakin.
Sut cok oldu sanmayin yapraklar tum sutu cekiyor.
1-2 saat sonra servise hazir. Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.