Ciger tavayi acayip çok severim, esim sevmedigi için arada kendime yapar oturup afiyetle yerim :)
Malzemeler
Yarim kg dana ciğeri
Yeterince un
2 adet patates
Sıvıyağ
Soğan
Maydonoz
Limon
Hazırlanışı:
Ciğerleri soğuk suda biraz yıkayın ve iyice süzün, unlayıp fazla ununu silkeleyerek kızgın ve bol yağda kızartın.Piştikten sonra tuzunu serpin.Ciğerleri tabağa alıp tuzunu serptikten sonra üzerine kapatın ve ılıyana kadar bekletin. Bu sırada patatesleri küp küp doğrayarak kızartın.İster ciğerlerle karıştırark,isterseniz ayrı servis yapabilirsiniz.Ben patatesle karıştırdım.
İnce kestiğiniz soğanlara tuz serpip biraz elinizle ezdikten sonra doğradığınız maydonozla karıştırıp ciğerin yanında veya ayrı servis edebilirsiniz. Ama ben cigerle beraber sevdigim için biraz kavurum cigere ekledim. Tercih sizindir efendim :)
9 Comments
Afiyet olsun ozaman :)
RépondreSupprimerof ben ve eşim bayılırız :D
RépondreSupprimerKirmizi et ile pek aram yoktur ama annem hic patatesli yapmamisti :) denemekte yarar var ellerine saglik;)
RépondreSupprimerciğeri ben de severim ama hiç istediğim gibi olmaz, tarifini harfiyen yerine getirip, yapacağım, ellerine sağlık.
RépondreSupprimerbende kesinlikle hic sevmem ama annem cok sever ona yapabilirim :))
RépondreSupprimerMein Blog/Blogum
Çok severim. Güzel de görünüyor. Ellerine sağlık.
RépondreSupprimerohhhhh
RépondreSupprimerşifa olsun :D
ellerine saglik...blogunu listeme ekledim...sende buyur gel istersen sevgiler
RépondreSupprimerTarifini yazdim deme, yapinca ara :) miam miam
RépondreSupprimerYorumlarinizi direk yazabilirsiniz.