Bu tarifi sevgili Işıl Sözer ve Berna Gürşen'in Butik Pastacilik kitabindan bakarak yaptim. Kitap gercekten harika. İlk basimda ufak tefek hatalar olsada ikinci basimda hepsi duzeltilmis. Ama hic sorun degil cunku kitap almaya deger bir kitap bence.
Malzemeler:
3 yumurta aki
200 gr toz seker
160 gr hindistan cevizi
220 gr toz yesil fistik
Etrafi icin pudra sekeri
Yapilisi:
Yumurta aklarini ve toz sekeri birlikte kar gibi olana kadar cirpin. Hindistan cevizini ve fistigi ekleyip spatula ile karistirin. Buzdolabinda uzerine strec film ile kapatip 2 saat kadar dinlendirin. Firini 170 dereceye ayarlayin isinsin. Dinlenmis hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin ve pudra sekerine bulayin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli dizin cunku kabariyor. Firinda 10 dk kadar pisirin. Sertlesmesini beklemeyin cunku soguyunca sertlesiyor. Kizarmasin fazla pisirmeyin. Sonra servis edebilirsiniz.
19.01.2012
Author Bio
Merhaba,
Ben Saadet, 39 yaşında 2 çocuk annesi, eskiden anaokulu yardimci Ogretmeni şimdilerde Butik Pasta tasarimcisiyim :)
2008'de Fransa'ya evlenerek geldim ve burda edindiğim bilgileri, tecrübeleri benim gibi Fransa'ya yeni gelenler ve ev hanımları için paylastigim 2009'da yazmaya basladigim blogumda paylaşıyorum. Youtube'a da ara sıra video ekliyorum. Sevgiler
You Might Also Like
enfes...ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu kitaptan bende almak istiyorum cnm ama bulamadım,sen nereden aldın hatırlıyor musun?
YanıtlaSilçok lezzetli birşey çıkmıştır eminim bende yapmak için not aldım bu tarifi.sağolasın
YanıtlaSilFISTIK VARMIŞ BURDA KOŞTUM GELDİM,HEMDE KOKO:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZELLLL..
ooo süper bayıldım walla ne zamandır yapmak istiyordum benzer bi,r tarifi iyice canımçekti. ellerine sağlık canım afiyet olsun !
YanıtlaSilbayildim buna iste...olsada götürsem bos kurabi kavanozlarimi doldursam :-=)
YanıtlaSilbugün siteler çook güzel.
YanıtlaSilsenin tarifin de harika ellerine sağlık canım.
:))))))))9
ellerinize saglik. cok lezzetli gorunuyorlar. yayinlayacagim bir sonraki kurabiye tarifi belli oldu galiba :)
YanıtlaSilöyle guzel görünüyorki kahveni alda gel diyor ;))
YanıtlaSilellerine saglik guzelim
Merhabalar,
YanıtlaSilHarika bir görüntü,fıstığın tadı ve rengiyle nefis bir görüntü çıkmış ortaya.
Ellerine sağlık canım.
Sevgili ışılın bu kitabını ben de almayı düşünüyorum.Fakat
<> diye yazmışsın.
Düzeltilmiş basımı nasıl anlıycaz.
Sevgiler...
Yorumum eksik gelmiş:)
YanıtlaSilTamamlayım.Sevgili Işılın kitabının ilk basımında ufak tefek hatalar olduğunu,ikinci basımda düzeltiğini yazmışsın.Hatasız basımı nasıl anlıycaz canım?
Ben de almayı düşünüyorum da.
Sorması ayıp olmazsa nerden ve kaça aldın?
Sevgiler...
Merhaba canım,
YanıtlaSilKitap bilgileri için çok teşekkürler.İnşallah ilk fırsatta almayı düşünüyorum.Dediğin siteye de bakıcam.
Cheesecake için,gördüğün pişmeden hazırlandığı için çökme riski yok.
Ama pişen cheesecake'ler için önerim.Pişerken fırın tepsisinin içine su koyarak pişir.Portakallı cheesecake tarifim de bahsetmiştim.
Benim de ilk denemelerimde hüsranla sonuçlanan vakalarımın olmuşluğu vardır:))
Sevgiler...
Merhabalar; izlenmeye alındınız,sevgilerrrr...
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor eline sağlık :)
YanıtlaSilbu tarif tam benlik ellerine sağlık:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. İnternette böyle kitabımızdan yapılmış tariflere rastlayınca çok mutlu oluyorum. Sevgiler, selamlar...
YanıtlaSilIşıl
not: Seval Hn. kitabımızın ilk baskısında birkaç hata vardı. İkinci baskıda onlar düzeltildi. Hatta yakında 3. baskıya geçiyoruz. Piyasada zaten ilk baskı kalmadı. O yüzden merak etmeyin almak isterseniz sizin alacaginiz kitap yeni baskısı olacaktır.
Herkese tesekkur ederim. Mutlaka denemelisiniz.
YanıtlaSilIşıl hanim blogumu ziyaret edip yorum yazdiginiz için çok tesekkur ederim.
Kitabinizin ikincisini bekliyorum :) Sevgilerimle...