Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Bolca hindistan cevizi
Icine:
1 paket krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı:
Bir tencerede sütü, unu, şekeri, kakaoyu çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocağı kapatmaya yakın vanilya ekleyip ocaktagi kapatin. 1 Yemek kaşığı margarin ekleyip mikserle çırpın. Büyük fırın tepsisinin zeminine bol hindistan cevizi serpip muhallebi sıcakken tepsiyeye yayın
Kakaolu muhallebiyi sogumaya bırakin. 1 Paket kremşanti 1 Su Bardağı süt ile hazırlayip tepside bizi bekleyen kakaolu muhallebi üstüne yayın. Buzdolabında bekletip iyice soğuduktan sonra büyük tepsideki muhallebinizi enine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesin ve de boydan ikiye bölecek şekilde kesin. 2 Parmak kalınliginda olan santili muhalkebimizi sararak dik olarak servis tabağa dizin.
iyice soguyunca boyle kesin :)
bayıldımm
YanıtlaSiltek kelimeyle sahane görünüyor hemen bende yapiyorum bugün bakalim nasil olacak :)) ellerine saglik...
YanıtlaSilhttp://guzelgulozyigit.blogspot.com/
@Adsız sen birde yapta ye, o zaman bayilirsin :)
YanıtlaSil@guzelgul mutlaka yap hem kolay hem nefisss
selamlar arkadaşım.ellerine sağlık.cidden enfes görünüyor.seni izlemeye alıyorum.ve sevgler gönderiyorum
YanıtlaSilbugün blogunu inceliyorum. buda çok beğendiğim, deneyeceğim tariflerden biri.her birinde ayrı bir emek var. kolay gelsin fransaya sevgiler.
YanıtlaSil