demiş: ertan | 05/03/2010 at 22:49
size yalvariyorum yaptim olmadi artik ruyalarimda simit goruyorum lutfen ama lutfen yardim edin bana fransada yasiyorum iki yildir simit yemedim olecegim lutfen birebir ne kullanacagim nasil yapacagim anlatin bana o kadar az maya ile hamur kabarmiyoki
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
demiş: Murat | 09/05/2010 at 22:36
Slm Ertan.
-Hamura 42gr yas maya kullan, un typ 550 olsun. iyicene yogur (Ya makinada, yada elde 20 dk)
- hamuru dinlendir (30 dk falan, fazla sismiyor zaten)
- hamuru bekletirken, susami teflon tavada yagsiz hafif kavur
- eger bir kilo unla yaptiysan asagi yukari 16 parcaya bölebilirsin. böldükten sonra, forma getirdikten sonra pekmezli suda 2-3 dakika beklet
-pekmezledikten sonra susama bandir ve simitlerin kurumasini bekle
-simitleri pervaneli firinda 230 derecede yaklasik 11 dakika pisir
afiyet olsun
- denedikten sonra bir bilgi verirsen sevinirim
murat
İnanılmaz lezzetli görünüyor. Nasıl canım çekti yanında çay da olsaa! :) Afiyet olsun, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEn kısa zamanda ben de denemek istiyorum.Deneyince yazarım canım.Ellerine sağlık çıtır çıtır görünüyor.
YanıtlaSil@Rüzgara Dogru tesekkurler :)
YanıtlaSil@merininmutfagi muhakkak dene canim :) tesekkurler
@birkiüç tesekkur ederim canim. İltifat ediyorsun :)
YanıtlaSilMerhaba, gerçekten çok güzel görünüyor. Yurtdışında olunca bu lezzetler özleniyor ne yazık ki...
YanıtlaSilLezzetinin de güzel olduğuna eminim, ellerinize sağlık.
Mutlu yıllar, sevgiler.
@sare tesekkurler, evet gerçektende oyle :)
YanıtlaSil