malzemeler:
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyaği
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatli kasigi şeker
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg dolmalik biber
isterseniz dolmalik fistik
2 su bardağı kaynamış su
1 tane domates



hazırlanması:
 3 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Sonra sırasıyla   kuru nane,  karabiber, tarçın,  şeker ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Diğer tarafta dolmalik biberleri yikayip temizleyin ve biçakla birkaç çizik atin (delin). Hazirladiginiz harci biberlere doldurun tencereye dizin bir tane domatesi minik minik kesip biberlere kapak yapin. Ustune bir tabak yerlestirin ve kaynamis suyu dokun. 1 yemek kasigi kadar zeytinyagini gezdirin ve kapagini kapatip pirinçler ve biber yumusayana kadar pisirin. Servis yapin...