30.01.2011
Malzemeler;
4 Adet Yumurta4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker4 Türk Kahvesi Fincanı Un2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ3 Yemek Kaşığı Kaynar Su1 Paket Kabartma Tozu1 Paket Vanilya1 su bardagi kirik findik1 paket hazir rulo pasta ( marketlerde satilan kuçuk)1 paket kakaolu krem santi ( 1 su bardagi sut ile)
Pandispanya Yapılışı;
Yumurta beyazlarını cam bir kasede sekerin yarısını ekleyip, şeker eriyinceye ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı vetoz malzemeleri ekleyin ve çok az çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Pastanin hazirlanisi;Kelepçeli kalibin tum kenarlarina ince ince kestiginiz rulo pasta dilimlerini yerlestirin. Pandispanyayi iki dilime ayirin. Pandispanya kelepçeli kalibin içine sigmayacagindan kemarlarindan kesip biraz kuçultmeniz gerekiyor. daha sonra dikkatlice kalibin içine koyun. Hazirladiginiz kakaolu krem santiyi ekleyin ( evde sade krem santi varsa biraz kakao ekleyip karistirip kakaolu hale getirebilirsiniz) ve kirik findik serpin. Ustune ikinci pandispanya dilimini ekleyip tekrar krem santi ve findik kirigi serpip buzdolabinda biraz dinlendirip servis yapin.
Author Bio
Merhaba,
Ben Saadet, 39 yaşında 2 çocuk annesi, eskiden anaokulu yardimci Ogretmeni şimdilerde Butik Pasta tasarimcisiyim :)
2008'de Fransa'ya evlenerek geldim ve burda edindiğim bilgileri, tecrübeleri benim gibi Fransa'ya yeni gelenler ve ev hanımları için paylastigim 2009'da yazmaya basladigim blogumda paylaşıyorum. Youtube'a da ara sıra video ekliyorum. Sevgiler
You Might Also Like
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.