ilk defa yaptim bu tarte aux pomme 'u. gerçek tarifi kompotlu olmuyormus , kremali oluyormus bilmiyordum.
Kremali tarifi eltimden aldim. Tarif burada. Bu arada kremalisini yiyince kompotlu olanin tadini begenmeyeceksiniz :)
Ben adato diye birinin tarifi youtube'tan buldum. Videoyu buradan izleyerek az çok fikir edinebilirsiniz
Hamuru için;
125 gr un
50 gr pudra sekeri
60 gr kup kup kesilmis yumusak tereyag
15 gr toz badem
2 gr tuz
1 çirpilmis yumurta
Yapilisi; unu ve pudra sekerini eleyin. tereyagini ve toz bademi ekleyin ve biraz yogurun. Sonra ortasini açip tuzu ve yumurtayi ekleyin. Hamur kivamin gelene kadar yogurun. Kivami tuturmak için biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Elma kompotu (puresi) için;
4 elma
1 tatli kasigi tarçin
50 gr toz seker
jolesi için:
su
nisasta
seker
27.01.2011
Author Bio
Merhaba,
Ben Saadet, 39 yaşında 2 çocuk annesi, eskiden anaokulu yardimci Ogretmeni şimdilerde Butik Pasta tasarimcisiyim :)
2008'de Fransa'ya evlenerek geldim ve burda edindiğim bilgileri, tecrübeleri benim gibi Fransa'ya yeni gelenler ve ev hanımları için paylastigim 2009'da yazmaya basladigim blogumda paylaşıyorum. Youtube'a da ara sıra video ekliyorum. Sevgiler
You Might Also Like
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.