Fransiz Kremsantilerinin kivamini tutturmak bana gore epey zor, tadlari mukemmel ama sertlesmeleri bayagi zor oluyor. Ne kadar Krema sertlestirici (creme fix) koysamda olmuyor ( du ama Almanyanin dr oetker marka creme fix ini aldiktan sonra artik super santiler yapiyorum). 
Bir sitede bununla ilgili bir yazi buldum. Cok kisa ama faydali. 

Pour réussir leur crème chantilly, les chefs utilisent de la crème fleurette entière.
Pensez  à utiliser un récipient glacé, elle montera mieux.
Utilisez aussi du sucre glace tamisé pour que la texture soit plus onctueuse.



*Basarili bir kremsanti için Creme fleurette entière kullanin (içindeki katki maddeleri E471 vs dikkat edin helalmi harammi)

*Donmuş bir kap kullanmayı düşünün, daha iyi kabarip artacaktir
*Ayrıca elenmiş pudra şekeri kullanirsaniz böylece  kremsi bir doku olur.