10.01.2012

Arnavut Cigeri




Ciger tavayi acayip çok severim, esim sevmedigi için arada kendime yapar oturup afiyetle yerim :)

Malzemeler

Yarim kg dana ciğeri
Yeterince un
2 adet patates
Sıvıyağ
Soğan
Maydonoz
Limon

Hazırlanışı:

Ciğerleri soğuk suda biraz yıkayın ve iyice süzün, unlayıp fazla ununu silkeleyerek kızgın ve bol yağda kızartın.Piştikten sonra tuzunu serpin.Ciğerleri tabağa alıp tuzunu serptikten sonra üzerine kapatın  ve ılıyana kadar bekletin. Bu sırada patatesleri küp küp doğrayarak kızartın.İster ciğerlerle karıştırark,isterseniz ayrı servis yapabilirsiniz.Ben patatesle karıştırdım. 
İnce kestiğiniz soğanlara tuz serpip biraz elinizle ezdikten sonra doğradığınız maydonozla karıştırıp ciğerin yanında veya ayrı servis edebilirsiniz. Ama ben cigerle beraber sevdigim için biraz kavurum cigere ekledim. Tercih sizindir efendim :)



9 yorum:

  1. Kirmizi et ile pek aram yoktur ama annem hic patatesli yapmamisti :) denemekte yarar var ellerine saglik;)

    YanıtlaSil
  2. ciğeri ben de severim ama hiç istediğim gibi olmaz, tarifini harfiyen yerine getirip, yapacağım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bende kesinlikle hic sevmem ama annem cok sever ona yapabilirim :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  4. Çok severim. Güzel de görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik...blogunu listeme ekledim...sende buyur gel istersen sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Tarifini yazdim deme, yapinca ara :) miam miam

    YanıtlaSil