11.04.2013

Karniyarik Tarifi






Malzemeler; (3 kişi)

3 adet orta boy patlıcan
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
150 gr. Kıyma
2 adet yeşil biber
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
maydonoz
2 çorba kasigi tereyagi

Kizartmak için:
yarim su bardak çiçek yağı
2 bardak sıcak su

süslemek için:
yesim biber
dilimlenmis domates




Yapılış Tarifi:

Patlıcanları resimdeki gibi soyun.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını kisik ateste kizartin. Havlu kagida koyup yaglarini suzdurun. uste kalacak kismina biçakla çizik atin. firin tepssi yada borcama koyun n çizin attiginiz yerden çatalla ezerek oyuk açin.
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. Birkac dilim suslemek icin kestikten sonra gerisini küçük parçalara doğrayın.
Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kasığı tereyagini eritip, kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, biraz  daha kavurun. 1 yemek kasigi domates salçasi ekleyin tekrar kavurun, domatesleri ilave ederek pisirmeye devam edin. maydonozuda ekleyin karisitirp ocagin altini kapatin.
Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kirmizi toz biberi  ilave edip karıştırın.


Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp 180 derecedeki onceden isitilmis fırında 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet bal olsun!



0 Degerli yorum:

Yorum Gönder