Kermes için yaptigim pastalardan biri. Tarifini
cahide hanimdan aldim. Onunki harika gorunuyor tabi. Ben ustundeki kremasini az koymusum, tekrar yapinca biraz daha fazla koyacagim. Tarifteki ölçüler ayni oldugu için ben sadece pastamin resimlerini koyuyorum. Siz onun blogundan bakip yapabilirsiniz. Cokta guzel anlatmis.
Not: Karamelli ara kremasini yapmadim ben, kremsanti ( crème fraiche ) kullandim.
Karamelli sosu yaparken asama asama fotografladim.
Karamel sosun yapilisi:
|
1 çay bardağı şekeri küçük bir tencerede rengi degisene kadar pisirin |
|
pisiyorr |
|
pisiyorr |
|
istedigim renk oldu |
|
Üzerine 1 çay bardağı suyu döküp şeker eriyene kadar kaynatın |
|
kaynatinn |
|
nisastali su |
|
Şeker eriyince 1 su bardağı suyun içinde eritiğiniz nişastayı karamelli suya ilave edip kaynayana kadar pişirin. |
|
kaynatin |
|
Piştikten sonra vanilya atıp tekrar karıştırın. ( bu toz halinde olan vanilya extract'ı ) |
|
kaynatin |
|
karamel hazir |
|
Soguduktan sonra pastanin uzerine dokuyoruz. |
Canım,Süperrr görünüyor.Yapılışınıda fotolamışsın.Çok iyi olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
çok guzell ellerine saglik :)
YanıtlaSilemine.
mercii :)
YanıtlaSil