Malzemeler; (3 kişi)
3 adet orta boy patlıcan
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
150 gr. Kıyma
2 adet yeşil biber
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
maydonoz
2 çorba kasigi tereyagi
Kizartmak için:
yarim su bardak çiçek yağı
2 bardak sıcak su
süslemek için:
yesim biber
dilimlenmis domates
Yapılış Tarifi:
Patlıcanları resimdeki gibi soyun.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını kisik ateste kizartin. Havlu kagida koyup yaglarini suzdurun. uste kalacak kismina biçakla çizik atin. firin tepssi yada borcama koyun n çizin attiginiz yerden çatalla ezerek oyuk açin.
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. Birkac dilim suslemek icin kestikten sonra gerisini küçük parçalara doğrayın.
Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kasığı tereyagini eritip, kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, biraz daha kavurun. 1 yemek kasigi domates salçasi ekleyin tekrar kavurun, domatesleri ilave ederek pisirmeye devam edin. maydonozuda ekleyin karisitirp ocagin altini kapatin.
Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kirmizi toz biberi ilave edip karıştırın.
Afiyet bal olsun!
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.