16.02.2011

Çikolata soslu pasta

bu pastanin hepsini ben yedim desem!! :(        




Pandispanya Malzemeleri;

-4 fincan un
-4 fincan toz seker
-4 adet yumurta
-2 y.kasığı sıvı yağ
-3 y.kasığı sıcak su
-kabartma tozu-vanilya
-1 s.bardagi yogurt
- 1 yemek kasigi kakao

kreması için:
-creme fraiche (sise) 500 ml
-1 cay bardağı pudra sekeri
-2 paket creme fix

Sos icin:

Dr oetker cikolata sosu
2,5 bardak sut

(sos yoksa eger):
1 yemek kasigi bugday nisastasi
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi seker

Suslemek icin:
Antep fistigi, findik yada hindistancevizi

Yapilisi:

Pandispanyayi hazirlamak icin 4 yumurtanin sarisini ayri cam kaba koyup ayir,beyazi ayri cam kaba koyup iki kahve fincani toz seker eklenip kar haline getirilir. Kalan iki fincan toz seker ve 2 yemek kasigi sicak su yumurtanin sarilarina eklenip krema haline getirilir. Kalan malzemelerde buna eklenip en son kar haline gelen yumurtanin beyazi eklenir ve tahta kasikla yavasca karistirilir.175 dereceli ilik firina kek koyulur. Keki cok pusirmeyin yoksa sert oluyor. Pamuk gibi olsun istiyorsaniz pisen keke bicak batirinca hafif hamur bulastiysa cikarabilirsiniz firindan. Sogurken zatdn kivama geliyor.
Daha sonra krema hazirlanir. Once creme fraiche cam bir kaseye koyup 30 sn pudra sekeri ile mikserde cirpilir daha sonra iki paket creme fix eklenir ve cirpmaya devam edilir.Koyu kivama gelince hazir demektir.

Kek pisince tel izgara ustunce sogutulur ve ikiye bolunur. Krema surulup diger kek ustune kapatilir. Cikolata sos hazirlanip ilikken kekin ustune dokulur. Ve sosta soguyunca suslemesi yapilir.


0 Degerli yorum:

Yorum Gönder