23.04.2024

Elma sekeri tarifi

 



  • 5 orta boy elma 
  • 2 su bardagi ( 400gr ) Toz seker 
  • 180 ml su ( 3/4 su bardağı = 180 ml )
  •  4 yemek kasigi glikoz surubu  ( araplar çok kullaniyor sirop du glucose)
  • Yarim çay kasigi kirmizi gida boyasi
  • yagli kagit
  • kalin çöp sis
  • mutfak derecesi yada seker derecesi
Yapilisi:

Kalin tabanli bir tencere içerisine Toz seker, su, glikoz ve gida boyasini koyun.
Orta ateste yaklasik 30-35 dk pisirin. Bu asamada kasikla karistirmayin sadece saga sola çevirin tencereyi. Elmalar sogk olmali ama nemli yada islak olmamali dikkat edin.
Elmalari iyice yikayip kuruladiktan sonra çubuk saplayin.
Bir çay tabagina karisimdan damlatin, eger hemen sertlesiyorsa karisim hazir demektir. 
Elmalari pisirdiginiz sekere batirarak iyice suzdurun ve yagli kagida koyun. Oda isisinda sogutun.


Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search