Grazie per la meravigliosa ricetta @_lucake_ 😊
DIKKAT 💥Reçelli sos kurabiyeler pistikten sonra konmali
italyanca kurabiye tarifi
380 gr un
250 gr yag
190 gr pudra sekeri
3 yumurda
25 g nisasta
25 g kakao
1 cimdik tuz
Yag - seker - vanilya - tuz 5 dk cirpin
Yumurtalari teker ekleyip cirpin (normalde sarilari ayri eklenip çirpiliyor beyazlarida ayri eklenip çirpiliyor ama ben yapmadim)
Unu eleyerek ekleyin tekrar karistirin
Hamuru ikiye bolun
Yarisina 25 gr nisasta
Diger yarisina kakao ekleyin
hamur civik oluyor sakin un eklemeyin.
Yildiz uclu duy ile duy torbasina koyup hamuru sekil verin. Wilton M1 kullandim ben ama daha ince bi duy iyi olur.
Tepsiyi firina vermeden once 20 dk buzdolabindai dinlendirin sonra 180 derece de 7 dk pisirin. Cok kizarmasin. Bazi firinlar 10-12 dk pisirebilir.
Tepsiyi firina vermeden once 20 dk buzdolabindai dinlendirin sonra 180 derece de 7 dk pisirin. Cok kizarmasin. Bazi firinlar 10-12 dk pisirebilir.
Reçelli sos için:
Sivi herhangi bir reçel
2 yemek kasigi nisasta
Reçeli kuçuk bir tencereye tanelerini suzerek koyalim, içine nisansta ekleyip pisirelim. Hafif koyulasinca ilimaya birakalim ve kasik yardimi ile pismis kurabiyelerin uzerine koyalim. Tamaen soguyunca asla ele yapismayan bir reçelli sos elde ediyoruz.
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.