Bu tarifi Ramazan'da misafirlerim için Papatyaprenses'in blogundan almistim. Çok sevdigim bir çorbadir. Kalabalik bir grup oldugu için uzerine pulbiberli sos yapamadim yeni yetistiremedim :( Ama ilk defa yapmama ragmen çok guzel oldu ve misafirlerimde begendi çok sukur :) Tesekkurler Papatya Prensess
Malzemeler:
* 2 tavuk baget veya 1 tane tavuk incik ( kemikli olunca lezzeti daha çok suyuna çikiyor )
* 4 çorba k. arpa şehriye
* 5 çorba k. yoğurt
* 2 çorba k. un
* 1 yumurta
* tuz, tavuk suyu
Yapışılı: Tencereye tavukları alıp ,tencerenin yarısını suyla doldurun ve haşlayin. Tavuk haşlandıktan sonra iyice didikleyin .Ayrı bir kapta yoğurt,un ve yumurtayı vu bir bardak soğuk suyu iyice çırpıp terbiyeyi hazırlın.Kaynamış olan tavuk suyundan terbiyeye biraz alıp,terbiyeye ekleyin ve tencereye içine azar azar çirpma teliyle karistirarak ilave edin.Surekli karistiralimki çorba kesilmesin.Arpa şehriyeyi de ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra tavuk etlerini,tuzunu ilave edin. Sehriyeler yumusayip pisince hazir demektir. Afiyet olsun.
4.09.2011
Author Bio
Merhaba,
Ben Saadet, 39 yaşında 2 çocuk annesi, eskiden anaokulu yardimci Ogretmeni şimdilerde Butik Pasta tasarimcisiyim :)
2008'de Fransa'ya evlenerek geldim ve burda edindiğim bilgileri, tecrübeleri benim gibi Fransa'ya yeni gelenler ve ev hanımları için paylastigim 2009'da yazmaya basladigim blogumda paylaşıyorum. Youtube'a da ara sıra video ekliyorum. Sevgiler
You Might Also Like
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.