En sonunda yaptim. Bu tarifi denemeyi çok istiyordum çunku en sevdigim çoreklerden biri. Hashas ezmesinide Turk Marketten bulunca degmeyin keyfime :) sunuda anladimki hamurisinde iki tane maya kullaninca daha iyi kabariyor.

Malzemeler:

1 lt den az sicak süt
2 yk seker
1,5 yk tuz
2 paket yas maya
aldigi kadar un
yarim su bardagi sivi yag
2 yumurtanin sarisi

iç harci:
1,5 su bardagi hashas ezmesi
yarim su bardagi tahin ( istege bagli )
1 su bardagi ceviz
yarim su bardagi sivi yag
1 yk seker


Yapilisi:

Hamuru yogurmak un hariç tum malzemeleri karistirma kabina koyup mayalar eriyinceye kadar karistirin.Unu azar azar eleyerek ekleyin ve yumusak birazda civik bir hamur elde edin. Yani hem elinize yapissin hemde yapismasin :) Daha sonra ustunu bir bezle ortup sicak bir yere koyun ve en az yarim saat kabarip mayalanmasini bekleyin. Hamur iki kati olana kadar iç malzemeleri hazirlayin.
Bir tasa tum iç harci katip karistirin.
Daha sonra tezgahinizi yada masanizi ellerinizle sivi yag ile yaglayin. Hamuru tezgahiniza koyun ve yagli ellerinizle açin genis bir sekilde ama çok ince olmasin.


Daha sonra iç harci hamurun uzerine surun ve biçakla uzun ince seritler kesin. Iki seriti ust uste koyup buzusturun yada yuvarlayip istediginiz sekli verin.


Bir yandanda firininizi pervanesiz olarak 200° ye ayarlayinki isinsin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine hamurlarinizi koyun ve uzerine yumurta sarisi surun.


 isterseniz susamda ekleyebilirsiniz. Alti ve ustu kizarana kadar pisirin.


Pistikten sonra kabuk tutmamasi ve sertlesmemesi için nemli bir bez ile uzerini ortun sogumaya birakin




  Afiyet bal olsun lop lop et olsun :)