Malzemeler :

2 adet kabak
yarim çay bardağı un
1 su bardağı süt
2-3 yemek kasigi margarin
35 su bardağı su
Tuz
Süslemek için bir miktar dereotu

Yapilisi:

Öncelikle kabaklar yıkayıp dorde bolup dograyin. Doğranmış kabaklari derince bir tencereye alın  üzerine 3 su bardağı su ekleyin ve haşlamaya bırakin. Kabaklar haşlandıktan sonra mikserden geçirerek ezin püre haline getirin. Derince bir tencereye margarin konup eritin. Eritilmiş margarine un ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan una yarım su bardağı su ve bir su bardağı süt ilave edilerek kisik ateste kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine püre haline getirilen kabaklari dokun. Tuzu ekleyin 5–10 dakika daha kaynatın. Piştikten sonra üzeri ince kıyılmış dereotu ile süsleneyek servis yapın.