22.01.2012

Sonunda o kervana bende katildim: GLOSSY BOX


Herkesin bahsettigi meshurrrr Glossy Box kervanina az once katilmis bulunuyorum :) Her ay super markalarin minyatur boylari bazende orjinal boylari gelecek :)



Uye olduktan sonra 15 adet soru çikiyor, cilt tipiniz nedir? hangi parfum kokularini tercik edersiniz vs  O bilgilere gore gelecek urunler galiba. Super birsey bu ya :) Heyecandan patlicam :D Ama Subat 20 den sonr gelecekmis paketim :( Neyse yinede beklerim ben sabirsizlikla :) Burda paylasmak içinde can atiyorum :)

19.01.2012

Fistikli Koko

Bu tarifi sevgili Işıl Sözer ve Berna Gürşen'in Butik Pastacilik kitabindan bakarak yaptim. Kitap gercekten harika. İlk basimda ufak tefek hatalar olsada ikinci basimda hepsi duzeltilmis. Ama hic sorun degil cunku kitap almaya deger bir kitap bence.


Malzemeler:

3 yumurta aki
200 gr toz seker
160 gr hindistan cevizi
220 gr toz yesil fistik
Etrafi icin pudra sekeri


Yapilisi:

Yumurta aklarini ve toz sekeri birlikte kar gibi olana kadar cirpin. Hindistan cevizini ve fistigi ekleyip spatula ile karistirin. Buzdolabinda uzerine strec film ile kapatip 2 saat kadar dinlendirin. Firini 170 dereceye ayarlayin isinsin. Dinlenmis hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin ve pudra sekerine bulayin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli dizin cunku kabariyor. Firinda 10 dk kadar pisirin. Sertlesmesini beklemeyin cunku soguyunca sertlesiyor. Kizarmasin fazla pisirmeyin. Sonra servis edebilirsiniz.

18.01.2012

Yogurtlu Havuclu Patates Salatasi


Çok uzun baslik oldu ama oyle iste :) Bu tarifi yapmayali seneler olmus desem yeridir. Unutmuatum nerdeyse ana birden akla geldi iyide kurtardi beni :) misafirlerim icin hazirladim hepside bitti sukur. Gelelim tarife:

Ortaboy borcam icin;

Malzemeler;

5 orta boy patates
2 havuc
1 sarimsak
2-3 su bardagi yogurt
1 su bardagi mayonez
1 dis sarimsak
Tuz

Yapilisi:

Patatesleri haslayin, pisince rendeleyin ve tuz atip karistirip borcama dizin. Havuclarida rendeleyip tencereye koyun, iki yemek kasigi kadar sivi yag ekleyip kavurun ve agzini kapatip yumusayincaya kadar pisirin. Egert hala sertae biraz su ekleyebilirsiniz. Havuclar pisince patatesin uzerine dokun ve tahta kasikla heryerine yayin. Yogurtla mayonezi karistirin ve ezdiginiz sarimsagida ekleyip havucun uzerine dokun. Nane ve pul biberle susleyin. Buzdolabina koyup dinlendirin. Kesmesi daha kolay oluyor boylece :)

10.01.2012

Anadolu Universitesi Bati Avrupa Programi ( BAP ) Ön Kayit



Anadolu Üniversitesinin BAP burosunda ön kayitlar basladi. Bende Lisans basvurusu için telefonla aradim ve bana  mail adreslerine Ad-soyad, telefon, adres bilgilerimi ve subat ayinda gonderilecek olan ön kayit formunu istedigimi belirten bir mail yazdim. Tekrar geri donmediler zaten telefon edincede dovecekmis gibi konusuyor memurlar :) bikmislar artik herhalde :) Bazi arkadaslarim "bu memurlar kesin Turkiye'den gelmistir" diyorlar :D

Benim gibi basvurmak isteyen arkadaslar asagidaki bilgilerle bu sekilde basvurabilir...

Tel: +49 (0) 221 / 51 10 46   
E-posta: bap@anadolu-uni.de 
Büromuzun çalışma saatleri:

Pazartesi - Cuma: 08.00-12.00 / 13.00- 17.00
Telefonla bilgi almak için: 14.00- 17.00
(Büromuz Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.)

Arnavut Cigeri




Ciger tavayi acayip çok severim, esim sevmedigi için arada kendime yapar oturup afiyetle yerim :)

Malzemeler

Yarim kg dana ciğeri
Yeterince un
2 adet patates
Sıvıyağ
Soğan
Maydonoz
Limon

Hazırlanışı:

Ciğerleri soğuk suda biraz yıkayın ve iyice süzün, unlayıp fazla ununu silkeleyerek kızgın ve bol yağda kızartın.Piştikten sonra tuzunu serpin.Ciğerleri tabağa alıp tuzunu serptikten sonra üzerine kapatın  ve ılıyana kadar bekletin. Bu sırada patatesleri küp küp doğrayarak kızartın.İster ciğerlerle karıştırark,isterseniz ayrı servis yapabilirsiniz.Ben patatesle karıştırdım. 
İnce kestiğiniz soğanlara tuz serpip biraz elinizle ezdikten sonra doğradığınız maydonozla karıştırıp ciğerin yanında veya ayrı servis edebilirsiniz. Ama ben cigerle beraber sevdigim için biraz kavurum cigere ekledim. Tercih sizindir efendim :)



4.01.2012

2.01.2012

Keçeden sapkali tac

Tac yapip satmak istiyorum ama nasil birsey yapsam daha karar veremedim. internetten bulduklarimi gostereyim size. Hepsi birbirinden guzel.




 Tacin uzerinde minik sapkalar gordum çok hosuma gitti ama yeterli malzemem yok ve daha alamadigim için deneme yaptim bir tane.





Buda benim kuçuk modelim :) Toka takmayi sevmedigi için çikolata ile kandirdim onu. Zar zor foto çektim :(




Keçeden kirpi ignelik





Merhaba, 

keçe çalismalarina ara vermistim ama simdi tekrar yapmaya basladim. Ignelik yapmak istiyordum ne zamandir kendime ve sonunda yaptim hemde kirpiden  :) Yapimi su sitede var. 

ornek kirpi

Kahverengi keçem olmadigi için siyahtan yaptim ben. Kalibini siteden indirip sizde yapabilirsiniz.

                

Karaçay Pastasi ( Karaçay-Çerkesya)

Merhabalar efendimmm ,

Yeni yila girdik, 2012 yili hepimize hayirli bir yil olsun. Bayadir blogumuda ihmal ettigimi biliyorum ama bu post ile telafi edecegim insaallah :) 1 ocak çok sevdigim kayinbabamin dogum gunu.Babam dogum gunlerini kutlamayi falan sevmez ama ben ona her sene pasta yaparim. Hep beraber toplanip kesip yeriz. Maksat hatirlanmak ve saadet'in seker hamurlu pasta alistirmasi yapmasi olsun :)) Kendisi çerkes oldugu için ( Karaçay çerkesi ) ona o Rusya'nin altindaki kuçucuk ulkelerinin bayragini yapmayi istedim. Tabi hayalimde halk dansi (toy) yapan erkek ve kiz figurude vardi ama kuçuk kizim Esma'dan firsatim olmadi. Pastayi bile zar zor yapabildim sayesinde :)

Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti Bayragi
Pastanin Pandispanyasini klasik pandispanya ile yaptim tik tik. Arasina muz ve çikolaya ganasi koydum. 
Keki muzlu süt ile islattim. ( Sutu ve muzu blendirdan geçirdim. Ince yaptimki kek iyice emsin diye )
Ve daha sonrada seker hamuru ile kapladim. 


Altinada Karaçayca nice yillara ,mutlu yillara yazmistim. " Asgi cillara" yazdiran esim yanlis yazdirmis :) dogrusu "asgi cillaga" imis. Tabi ben onu photoshop yardimi ile degistirdim buraya eklerken :) Baska sitelerde gorurseniz yaziyi farkli gorebilirsiniz :)