24.09.2012

Nar eksili Manti Çorbasi

 Adana mutfağının en lezzetli en güzel yemeklerindendir bu corba. Nam-ı diğer Yüksük çorbası, zaten nar eksisi çogu yemeklere lezzet katar, mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler:

Buzluğunuzdaki mantı ( yoksa eğer oturup mantı yapacaksınız yada hazır alacaksınız başka çare yok  :)  )
Konserve nohut (dilerseniz bir gece önceden ıslatın)
nar ekşisi
Bir - iki diş sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı nane

3 yemek kaşığı Sıvı yağı
2 yemek kaşığı Salçası
Su

Hazırlanışı:

Tencereye kişi sayısına yetecek kadar su koyup mantınızı ekleyin. 2-3 yemek kaşığı artık ne kadar yetecekse nar eksisi koyun ve mantiyi pişirin. O pişerken konserve nohutunuzun suyunu süzdürüp kabuklarını soyun. Mantı pişince nohutu ekleyin tencereye ve biraz daha kaynatın. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağını 2 yemek kaşığı domates salçasıyla pişirin, 
1 tatlı kaşığı nane ekleyip kısık ateşte pişirin. 1 yada 2 diş sarımsağı ezip biraz suylam salçalı naneye ekleyin ve  pişirin. Kıvamı tutunca mantiya ekleyin. Bir tasim daha kaynatin çorbanızı ve ocağı kapatın. Biraz koyu kıvam olması gerek, nohut bunu zaten sağlıyor merak etmeyin. Herseyi göz karari yaptim artik sizde ayarlarsiniz. Bu yoresel bir yemek oldugu icin herkes sevmeyebilir dikkat! :)  Afiyet olsun

7 yorum:

  1. değişik, hoş bir tat olmalı, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Immmm. Harika gözüküyor. Ben de çok severim bu lezzeti. Ve maalesef bizim evde de kimse yemediği için sadece kendime yapmak zorunda kalıyorum hep. Bu arada et suyu da çok çok yakışıyor. :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Nefistir..Nar ekşisi nasılda yakışır..ellerine sağlık..afiyetler olsun canım..

    YanıtlaSil
  4. Nar ekşilisini hiç görmemiştim canım..Eminim değişik bir tadı vardır..Tadına bakmak isterdim :)

    YanıtlaSil
  5. ben buna patateste katiyorum siirtli bi arkadastan ogrenmistim lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
  6. ahhh bi dugun olsa da icsekk :))

    YanıtlaSil
  7. nar ekşisi eminim harika bir lezzet vermiştir,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil