11.01.2024

Limonlu cheesecake

💢Bu tarif bir gun onceden yapilmasi gerekir.




Krema malzemeleri: 
  • 500 gr Fromage blanc
  • 1 paket philadelphia (300 gr)
  • 250 gr mascarpone
  • 1 kutu tam yagli sivi krema
  • 80 ml sivi yag
  • 170 ml sut
  • 37 gr nisasta
  • 180 gr toz seker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
Taban malzemeleri: 
  • az sekerli tercih ettigim 1 paket petit beurre biskuvi yada Eti burçak biskuvi
  • 70 gr eritilmis tereyag
sos malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı su 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 limon suyu  ( kabugunuda rendeleyip koyabilirsiniz )
  • 1 çorba kaşı tepeleme nişasta 
  • Yarım çay kaşı zerdeçal yada sari toz gida boyasi kurdan ucu kadar
Yapilisi:

Biskuvileri blendirdan geçir, tereyagini ekle karistir. Aliminyum folya ile kapladigin kaliba dök. bardak alti ile duzle ve dondur. 

Krema malzemelerin hepsini koy genis bir kaba ve çirpa teli ile karistir. Mikserle yapsa çunku çok havaciklar oluyor. 

160 derece isinmis alt ust ayarda pervanesiz olarak pisir 1 saat.

sosu için :

 tum malzemeleri karistirip pisirin iliyinca sogumus cheesecake'in ustune dokun.

1 gece bekletin, oyle tuketin. 

Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search