Tarif için Hatice'nin mutfagina tesekkurler.
Malzemeler;
1 cay bardagieritilmis tereyag
2 paket yulafli bisküvi
Kremasi icin;
1 paket philedelphia nature ( labne peyniri ) 300gr
500 gr Fromage blanc entier (suzme yogurt)
1 paket 200 gr sivi krema
1 paket vanilya
Yarim limon kabugu rendesi
1 su bardagi toz seker
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
2 tane yumurta
Üst sosu icin gerekenler
300 gr kadar frambuaz (ister dondurup çozulmus ister taze)
1 yemek kasigi dolusu nisasta
2 yemek kasigi dolusu seker
1 cay bardagi su
Hazirlanisi;
Firinimizi 160 derecede acin taban kismina isiya dayanakli bir kaba su koyun iyice isinsin
Büsküviyi rondodan gecirin erimis tereyagla iyice karistirin ve kelepceli yuvarlak 22 cm kalibin altina yagli kagit koyun harci dökün.Elinizle bastirin ve buzdolabina koyun. Cirpma kabina krema, süzme yogurt (fromage blanc) ve labneyi (philedelphia) koyun cirpin sekeri ilave edin tekrar cirpin.
Un, nisasta, vanilya ve limon kabugu rendesini ilave edin tekrar cirpin.Yumurtalari tek tek koyup 20 saniye kadar cirpin. Dolaptan kalibi cikartin ve sosu dökün. Kalibin dis kenarina folyo ile kapatin cünkü cizkekin kenarlari kizarmasin piserken.
Firina koyun 50 dk pisirin. Pismesini anlamak için tepsiyi hafifçe salladigimizda kenarlari sabit ortasi sallaniyorsa pismis demektir.
1 saat firinin kapagini acik birakin dursun. Frambuazlarla diger malzemeleri rondodan geçirin ve pisirin . 5 dk sonra cizkekin üstüne dökün buzdolabinda 1 gece dinlendirip servis edin.
Merhabalar acaba türkiyedeki labne peynirin muadili olarak fransada ne bulabilirim teşekkürler şimdiden
YanıtlaSil